Styla om din look med ett skärp!
Styla om din look med ett skärp! Foto: Francesco Gili

Skärp dig! Så lätt skapar du en ny silhuett med allt i allo-accessoaren

Skärpet är accessoaren du kan variera i all oändlighet och som du skapar nya, intressanta silhuetter med. Damernas Värld förklarar hur!

Vi skulle kunna säga att skärpet är din garderobs schweiziska armékniv - en ”allt i allo-accessoar” som kan användas i många olika sammanhang och på flera olika sätt. Skärpets ursprungliga användningsområde är förstås att hålla byxor och kjolar uppe så att plaggen sitter bekvämt utan att hasa ner. Men lägg till att skärpet även ska ses som en formskapare och en detalj som ger möjlighet att förändra en outfit med små medel.

LÄS OCKSÅ: Så stylar du midjeskärpet i höst – klassiskt eller med en trendig twist

Skärp finns i alla prisklasser och är en underskattad stylingdetalj som lätt ger liv, färg och personlighet.
Midjeskärpet ger dig en helt ny silhuett. Foto: FRANCESCO GILI / ALL RIGHTS RESERVED - FRANCESCO GILI

Ett vitt skärp, för att ta ett exempel, till en i övrigt helsvart klädsel ger dig ett helt annat uttryck än utan. Skärp finns i alla prisklasser och är en underskattad stylingdetalj som lätt ger liv, färg och personlighet. Med skärpet kan du även skapa former - du kan ge en rak klänning eller generös skjorta en form genom att chict sätta skärpet i midjan, alternativt på höften och låta tyget bölja över för en lite mer cool och avslappnad känsla. 

Den här säsongen är 40-talet på trendtapeten och ett bälte över kavajen
Lanvin bjuder på en damig stil med markerad midja AW20.

Den här säsongen är 40-talet på trendtapeten och ett bälte över kavajen, som gärna får bäras till kjol, är helt rätt väg att gå. Och kom ihåg: Ett skärp kan du även använda över din kappa eller rock; att det inte hör till kappan gör ingenting, tvärtom. Ett udda skärp ger ett mer personligt uttryck, och en helt ny form. Och inte behöver du dra åt för allt vad tygen håller heller; skärpet kan fästas där det känns bekvämt och ändå ge en ny silhuett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!