Shoppa ur modeprofilernas garderober – allt om Make it lasts stora modeloppis

Runt 30 modeproffs samlas på söndag på A house i Stockholm för att sälja vidare godbitar ur sina garderober. Bakom initiativet till loppisen står grundarna av Make it last – 

Emma Elwin och Lisa Corneliusson. Vi tog pulsen på Emma som berättar mer!

Varje loppis samlar vi in pengar till viktiga ändamål.
Lisa Corneliusson och Emma Elwin. Foto: Pauline Suzor

Hur kom ni på idén till Make it lasts modeloppis?

– Det var Lisas idé! Hon har näsa för secondhand och är grym på att fynda fina saker. Med loppisen inspireras kanske fler till att uppdatera garderoben med secondhand-fynd istället för nyproducerat. Tack vare alla fina varumärken som donerar kläder samlar vi varje loppis in pengar till viktiga ändamål. På söndag går alla pengar från varumärkena Rodebjer, Filippa K, Gant, Stylein, Dagmar, ATP och Nelly till UNHCR. Även bordskostnaden för säljarna går dit.

Hur många omgångar har ni kört loppisen?

– Jag tror detta är vår sjunde loppis. Vi brukar ha en på våren och en på hösten. Vi är så glada över att få vara på A house i Stockholm i år igen som sponsrar med lokalen.

Vad kan man som besökare förvänta sig på söndag?

– Massa fina fynd från några av Stockholms vassaste garderober. The 2nd Edit har tagit med de bästa second hand-plaggen från Köpenhamn och lottar ut ett presentkort på deras site för 10 000 kr. Musiken står Chili Bendt för! Jag tror det kommer bli en supermysig dag med härligt häng!

Vad kommer du sälja vidare ur din egen garderob?

– Jag kommer sälja en klänning från Acne, skor från Gucci och en vacker broderad blus som jag hittade i Mexico City.

Bland säljarna finns Columbine Smille, Michaela Forni, Sania Claus Demina, Hanna MW, Petra Tungården, Mikaela Hållén, Ellinor Nystedt, Sofia Wood och Damernas Världs modechef och moderedaktör Lisa Pettersson och Emilia Klang.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!