Shoppa By Malinas nya kollektion – festliga klänningar & somriga mönster

By Malinas signaturplagg är färgglada festklänningar – men även blusar i spännande mönster, tidlösa kavajer och avslappnade strandplagg har letat sig in i den senaste kollektionen. Damernas Värld har snackat do's and don'ts till sommarens fester med By Malinas Malin Andrén – och har dessutom valt ut de snyggaste plaggen som du kan shoppa direkt här i artikeln.

By Malinas kärlek till klänningar ligger i märkets DNA. För tio år sedan var långklänningen synonym med uppklädda tillfällen och få designers använde plagget i sina kollektioner. Den luckan ville Malin Andrén fylla, och resultatet blev By Malina – märket som sedan starten 2010 inte har räds för att gå sin egen väg.

Hej Malin, berätta om By Malinas nya sommarkollektion!

– Den andas semester och inspirationen kommer från Marocko med dess öken och färger. Det är allt från fina blusar och byxor, till lösa strandklänningar. Kollektionen går i tre prints: sea shell som är inspirerad av havets liv, samt azur mosaic och cabana, båda med inspiration från mosaiken. Mycket lösa, härliga silhuetter som kan justeras så som man själv vill ha dem. Och så alla möjliga färger, från vitt till korall.

Klicka på plusset i bild eller på produkterna nedan för att handla, utcheckning sker med Klarna. Foto: CHRISTINE KNUTSSON

by malina-1

Klänningar ligger i By Malinas DNA. Vad gör en bra klänning?

– En bra klänning är sval, lätt, har bra passform och är personlig.

Malin Andrén.

Vad utmärker By Malinas design?

– Alla färger! Många svenska märken är fega med färg, det är inte vi. Vi har hela skalan från smutsrosa till stark korall – något som gör folk nyfikna på oss. Vi vill även att våra kläder ska återanvändas ofta och inte bara hänga i ett fodral i garderoben. Tidlösa vardagsplagg och festplagg man förknippar med härliga minnen.

Klicka på plussen i bild eller direkt på produkterna nedan för att handla, utcheckning sker med Klarna. Foto: Christine Knutsson

by malina-2

Psst.. Klänningarna finns i fler färger, klicka på produkterna för att se!

Är det någon färg man bör undvika till fest i sommar?

– Vitt bör man ju undvika till bröllop, men även ljusa färger som sand, beige och grå anser jag. Många brudar köper exempelvis silvergrå brudklänningar nu för tiden, vilket gör att man bör undvika de olika vita tonerna. Annars passar vitt till alla andra fester, och så pastellfärger förstås.

Sist men inte minst, vad är to-go knepet om man vill känna sig sommarfestlig snabbt?

– Jag tycker man kan ha samma outfit på dagen och kvällen, det är bara att addera ett par klackar. Det känns omodernt att dagens kvinna ska behöva byta om. Ett par jeans, kavaj och snygga klackar är perfekt!

Klicka på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

by malina-3

[adSpace placement="manual"]

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!