Se hur modet har förändrats de senaste 100 åren (så många roliga trender!)

Tiderna förändras, så gör även trenderna. Minns du hur modet såg ut på 1980-talet? Och har du koll på vilken innovation på 1940-talet som förändrade klänningsbärandet för alltid? (Du har garanterat haft den på dig!) Om inte, scrolla ner för att se modets fantastiska utveckling de senaste 100 åren!

Från 1910-talets konstsilke och 1940-talets nylonstrumpor till 1980-talets designerjeans och dagens 3D-utskrivna kläder. Mode och innovation har alltid gått hand i hand.

LÄS OCKSÅ: 29 tecken på att du hade modekoll redan på 80-talet

Detta har företaget Microsoft tillsammans med stylister från livsstilsajten Mode.com tagit fasta på när de spelat in en video där de visar flera av de revolutioner som skett inom modebraschen de senaste 100 åren. Tänk ändå hur tydligt 1920-talets "den lilla svarta" och 60-talets introduktion av minikjolen fortfarande präglar vad vi har på oss i dag.

LÄS OCKSÅ: 14 helt fantastiska bilder på herrmode från 70-talet

Se klippet nedan och inspirerats av en riktig modekavalkad – vilken tidsperiod är din favorit?

Kan du inte få nog av modeinspiration? Då ska du komma på Sweden Fashion & Beauty Day – läs mer här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!