Megan Fox och Machine Gun Kelly i rosa samt Margot Robbie och Ryan Gossling under inspelningen av filmen Barbie.
Megan Fox och Machine Gun Kelly i rosa samt Margot Robbie och Ryan Gossling under inspelningen av filmen Barbie. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosa regerar: Barbiecore är sommarens hetaste trend

Stretchiga material, neonrosa, tajt och kort. Sommarens stora trend inspireras av en 60 år gammal stilikon i plast. Och starkt rosa är ledordet. Barbiecore är här!

Damernas Värld

Låt oss presentera årets mest oväntade – eller väntade? – trend: Barbiecore. Plastdockan Barbie som stilikon är inget nytt och kanske är det ingen överraskning att hon inspirerar överallt igen med tanke på den 80- och 90-talstrend som just nu råder. För det är till den tiden från Barbiedockans över 60 år långa liv som kändisar och modevärlden hämtar inspiration. 

Just nu kan vi följa inspelningarna av komedifilmen Barbie som ska släppas under 2023. Margot Robbie spelar den ikoniska karaktären och Ryan Gossling har fått en blond frisyr i rollen som Ken och även om vi är nyfikna på att se vad det blir för film så är det ändå kläderna som väcker mest intresse. Barbiecore-trenden med sin färgglada estetik bubblar redan upp i modevärlden och är något vi förmodligen bara kommer se mer av framöver. Stretchiga 80-tals gymnastikkläder i neon, tajt åtsittande toppar och korta kjolar – allt i starkt rosa. Sommaren 2022 är Barbiestilen helt klart het. 

Margot Robbie och Ryan Gossling under inspelningen av filmen Barbie. Foto: LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK / LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Margot Robbie som Barbie. Foto: SplashNews.com / STELLA Pictures / Splash News

Några som inte varit sena att hoppa på trenden är paret Megan Fox och Machine Gun Kelly. Vid premiären av Machine Gun Kellys nya dokumentär, Life In Pink, såg paret ut som Barbie och Ken, i matchande rosa.  

Megan Fox och Machine Gun Kelly i rosa från topp till tå. Foto: BEN HIDER/PICTUREGROUP FOR HULU/SHU / BEN HIDER/PICTUREGROUP FOR HULU/SHUTTERSTOCK SHUTT
Megan Fox i Barbiecore-trenden på väg till fest. Foto: BEAUTIFULSIGNATUREIG / SPLASHNEW / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Även Kim Kardashian har bytt sin svarta Balenciaga-lycra-look mot puderrosa.

https://www.instagram.com/p/CecUpwpJ15i/?utm_source=ig_web_copy_link

Och trenden lär hålla i sig i modet ändå in i hösten – i allafall färgmässigt. Valentinos kreativa chef Pierpaolo Piccioli dedikerade hela sin höstkollektion 2022 till het rosa, som utvecklats i samarbete med Pantone. En perfekt rosa färg för Barbiecore-trenden och som setts på otaliga stjärnor den senaste tiden. 

Foto: PETER WHITE / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Bridgerton-skådisen Simone Ashley i starkt rosa på BAFTA. Foto: Stella Pictures

LÄS MER: Höstmode 2022: Rosa regerar – 5 sätt att anamma trendfärgen

LÄS MER: Nakentrenden på röda mattan har nått en ny nivå

LÄS MER: 2000-talets mode gör comeback!