Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Tre löparjackor med både stil och funktion.
Tre löparjackor med både stil och funktion.

Redaktören väljer: 3 löparjackor som maxar min runda

Intresserad av elegant, smart, resultatinriktad shopping? DV:s stilsäkra och kunniga experter handplockar tre köp som har det där lilla extra. I dag: 3 löparjackor med maxad look och funktion, utvalda av DV:s redaktör Nina Hampusson.

En bra löparjacka kan vara det som avgör om du kommer ut i spåret eller inte. Det jag främst tittar på när jag köper ny jacka (förutom snygg-faktorn förstås) är hur materialet andas, plus att jackan är lätt och har reflexdetaljer samt smidiga fickor.

Vindstoppande jacka från Casall

Windbreaker från Casall.

Casalls svala och sköna jacka med huva klär du lätt varmare genom att addera ett extra lager. Jackan är både vind- och vattenavvisande, så här finns inga ursäkter att ställa in löpturen på grund av vädret. Och inte på grund av mörker heller – reflexdetaljerna håller dig synlig. Mer info och köp här (länk till Casall). 

Värmande löparjacka från Nike

Löparjacka Therma-FIT Run Division, Nike.

Än tycks kylan hänga i ett tag till, och då drar jag gärna på Nikes Therma-Fit Run Division-jacka. Den har en hybriddesign som funkar både som isolerad jacka och ett bekvämt mellanlager om det är riktigt kallt – samtidigt som den andas. Jag är extra förtjust i den maffiga ”reflexbrynjan” som gör att jag syns bra under kvällsrundan. Mer info och köp här (länk till Nike). 

LÄS MER: Löparskor dam – med funktion och look 

Löparjacka från H&M – budgetkap

Löparjacka från H&M.

Stäm mig gärna för jäv – jag älskar gult! Klickreflexen började rycka så fort den här jackan från H&M dök upp på skärmen. Skönt ledig passform, fyrvägsstretch och meshpartier för maximal ventilation gör mig inte mindre sugen. Reflexdetaljer och mobilficka avgör saken. Mer info och köp här (länk till H&M).

LÄS MER: DV-redaktören: Tre par snygga, sköna träningstights som peppar mig i vår 

LÄS MER: Snyggaste träningskläderna för dam 2022 – som också är bekväma