Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Prinsessan Sofia i svensk design på nya bilderna – inspireras av Victoria

För att tacka för gratulationerna i samband med prins Gabriels födelse i augusti har kungahuset släppt nya bilder på prinsfamiljen. Alla fyra matchar på fotona, och prinsessan Sofia tycks ha inspirerats av svägerskan Victoria i sitt klädval.

Precis som på 

de första familjebilderna efter prins Alexanders födelse förra året strålar Sofia i svensk design på de nya familjebilderna med Alexanders lillebror prins Gabriel.

Den här gången är det en beige cardigan från modemärket Veronica Virta som prinsessan bär. Dräktjackan, i modellen Rosie, är tillverkad i en blandning av polyester, viskos och spandex. Priset för den är 3 200 kronor – betydligt mer än de 299 kronor som klänningen från Lindex som Sofia bar på bilderna med Alexander kostade.

"Ett stort och varmt tack för alla vänliga gratulationer som har inkommit i samband med födelsen av vår son, prins Gabriel. Vi uppskattar er omtänksamhet mycket", hälsar prinsparet i samband med de nya familjebilderna. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Veronica Virta grundades i Stockholm 2014, och modemärkets plagg har setts i kungliga kretsar tidigare. Kronprinsessan Victoria bar nämligen en rosa tweedjacka från märket under konseljen efter prins Alexanders födelse förra våren.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine strålar i ny look – är det här hennes bästa budgetkap?

De nya bilderna på prinsfamiljen är tagna av Erika Gerdemark på Kungliga slottet i Stockholm. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Precis som Sofia bär prins Carl Philip och Alexander svensk design på de nya bilderna. Carl Philip i form av en kostym från Oscar Jacobson och Alexander i form av kläder från Gant och skor från Kavat. Minstingen Gabriel däremot sticker ut med en norsk outfit från märket Lillelam.

Vill du få mer härlig modeinspiration? Då ska du komma och träffa Damernas Värld på den nya mode- och skönhetsfestivalen Sweden Fashion & Beauty Day 21 oktober. Läs mer och köp din biljett här!