Fixa en stilsäker look på kontoret.
Fixa en stilsäker look på kontoret. Foto: Jason Lloyd-Evans.

Så fixar du stilen på kontoret: 12 trendsäkra köp

Back to work! Fixa en stilsäker look på kontoret. Damernas Värld listar trendiga kontorskläder som går att matcha om och om igen!

En bra basgarderob är A och O för att slippa klädkris på morgonen. Jobbar du på kontor och behöver ha en striktare look under arbetsdagen är det smart att investera i tidlösa plagg för att kunna matcha dem om och om igen och komplettera med utstickande trenddetaljer för att höja trendfaktorn. Vi har gjort jobbet åt dig och plockat fram snygga kontorskläder och powerplagg som är allt annat än trista.

LÄS MER: Plaggen du behöver i den perfekta basgarderoben

Kontorskläder för dam – plaggen du behöver:

1. Klassisk vit skjorta

Den perfekta vardagsskjortan från Arket är en stilsäker klassiker på jobbet. Passar både till avslappnad och elegant look. Mer info och köp här (länk till Arket). 

2. Stilsäkra kostymbyxor

Klassiska kostymbyxor är ett nyckelplagg i kontorsgarderoben, men för att höja trendfaktorn är just nu en lite längre modell att föredra. Byxor från Carin Wester. Mer info och köp här (länk till Åhléns).

3. Trenchcoat till kontoret

Den beiga trenchcoaten kommer tillbaka säsong efter säsong och är perfekt både på våren och hösten. Den här modellen från Cos har snygg knytning i midjan och tidlöst snitt. Mer info och köp här (länk till Cos). 

4. Klassiska loafers

Loafers från Arket med rundad tå och låg klack. En sko du kan ha länge! Mer info och köp här (länk till Arket).

5. Vadlång plisserad kjol

Plisserad kjol i snygg beige färg från Filippa K. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

6. Lyxig datorväska

Väska från ATP Atelier som rymmer en dator. Snygg, lyxig och tidlöst elegant. Mer info och köp här (länk till Boozt). 

7. Kashmirtröja

En snygg kashmirtröja passar perfekt till kostymbyxan! Den här snygga från Soft Goat finns i flera färger och är i snygg oversizemodell. Mer info och köp här (länk till Soft Goat).

8. Kontorsklänningen nummer ett

Den svarta klänningen är ett måste i kontorsgarderoben – gärna en variant som går att klä både upp och ner. Klänning från Arket med snygg och avlappand passform till bra pris. Mer info och köp här (länk till Arket).

9. Perfekta pumps till kontoret

Bekväma och snygga klackskor från Tiger of Sweden. Klackhöjden passar lika bra på kontoret som på efterföljande after work och fest! Mer info och köp här (länk till Boozt.com).

10. Kavaj med twist

 

Beige blazer med en överlappande siluett säkrad med en sidorem. Snyggt, elegant och kul med en twist! Mer info och köp här (länk till & Other Stories). 

11. Omlottklänning

Vad vore en kontorsgarderob utan en omlottklänning? Mångsidig midi-omlottklänning med knytskärp i sidan. Mer info och köp här (länk till & Other Stories).

12. Smycken – pricken över i:et

Glöm inte smycken även i vardagen – ett par snygga örhängen blir pricken över i:et i din kontorslook. Böljande Wave studs är härliga statementörhängen från Edblad som du även kan ha till fest. 14K guldplätering. Mer info och köp här (länk till MQ Marqet).

LÄS MER: Vårens trendiga kostymer – Victoria inspirerar till elegant look

LÄS MER: Snygg kappa för dam – stilrena val våren 2022

LÄS MER: Chefredaktören: ”Back to basic: Jeans, skjorta och trench”