Nu kan du fynda ur stilprofilernas garderober – på årets stora modeloppis

Snart är det dags för årets mest moderiktiga loppis – Make it last, som denna gång äger rum i Göteborg. Här är allt du behöver veta om fyndfesten!

På lördag är det dags för Make it lasts stora modeloppis att inta Göteborg. Modeproffs som Emma Elwin, Lisa Corneliusson, Hanna MW, Sania Claus Demina, Luca Deasti, Hanna Fridh, Anja Fosnor, Alexandra Kamperhaug och Damernas Världs moderedaktör Emilia Klang rensar sina garderober och säljer mode och accessoarer till vrakpriser.

Bakom initiativet står grundarna av Make it last – Emma Elwin och Lisa Corneliusson. Vi tog pulsen på Lisa som berättar allt du behöver veta.

Berätta mer om Make it last modeloppis!

– När vi startade Make it last för fyra år sedan kom vi på idén om att samla några av de personer med fantastiska garderober som finns i vårt nätverk för att ha en loppis. Vi älskar second hand och att förlänga kläders livslängd är ett av de bästa sätten att förhålla sig hållbart till modeindustrin. Det blev succé direkt, och sedan dess har det bara fortsatt, och byggts på genom att till exempel bjuda in varumärken att skänka plagg som vi säljer till förmån för en utvald organisation (den här gången RFSU).

Lisa Corneliusson och Emma Elwin. Foto: Pauline Suzor

Det är första gången ni kör i Göteborg. Vad blir nytt för i år?

– Efter sex eller sju loppisar i Stockholm tar vi nu äntligen tåget till Göteborg och teamar upp med vänner och bekanta där – både privatpersoner med grymma garderober, varumärken och  favoritbutiker som Vallgatan 12 och Ted & Teresa. Loppisen är en del

av minifestivalen Re:Ljus och en av de andra arrangörerna är Luger, som kör Way Out West-förfest på fredagen (loppisen är på lördagen). Missa inte den! Luger ser också till att vi har grymma DJs på loppisen. En annan kul grej är att vi har med oss Elise, RFSUs

modemärke som kämpar för kroppsliga rättigheter.

Vad kan man som besökare förvänta sig?

– Smarrig mat och bra dryck, bra musik och framförallt mode som säljs till vrakpriser.

Något speciellt man ska tänka på?

– Kom i tid, då det ofta blir kö. Swish är det enklaste sättet att betala.

Vilka är dina bästa fyndtips?

– Välj ut din favoritsäljare innan och gå direkt till deras bord när du kommer. Drabbas inte av loppis-huvud och köp vad som helst, håll dig istället till sånt du vet att du kommer använda.

 Influencern Josefin Dahlberg på tidigare Make it last-loppis.

Vad kommer du att sälja från din garderob?

– Jag kommer att ha med mig allt från en svart lackjacka från Courrèges till en perfekt vit skjorta till från Totême. Loppisarna blir ett sätt för mig att gå igenom min garderob och rotera plagg som ligger och dammar och behöver hitta nya hem.

Psst.. Följ med Damernas Värld och Martina Bonnier på shoppingresa till Milano – klicka på bilden för att läsa mer!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!