Foto: IBL

Nu finns världens första kram-optimerade jacka

Nu finns det en kramoptimerad kappa — både mysigt och moderiktigt!

Det är varumärket Monki som tillsammans med innovationsbyrån ODD Company har tagit fram en kappa med något alldeles extra. The Hug Trench, som den kallas, är nämligen optimerad för en lång och varm kram genom att man placerat ut hål för händer i jackan och gett den ett par uppblåsbara axelvaddar. Allt för att man ska kunna kramas så bekvämt som möjligt.

– Det finns en naturlig instinkt att krama de människor vi älskar. Vi skapade The Hug Trench för att göra kramar mer lättillgängliga och bidra med lite extra kärlek till vårt samhälle, säger Eric Calderon, Head of Innovation på ODD Company.

Krama dig lycklig

Monki lät 1 235 personer kramas på olika sätt för att komma fram till den mest optimala krampositionen och på så vis utforma ett plagg utifrån det.

Ambitionen med kappan är att visa hur bra en kram kan göra för både kropp och knopp. Ju längre en kram pågår, desto mer oxytocin utsöndras i kroppen (ett hormon som gör dig glad, varm och kärleksfull) och lägre nivåer av kortisol (stresshormoner) stannar kvar i kroppen. Även ditt blodtryck sjunker och ditt hjärta blir starkare. Visst känns kappan mer relevant nu?

Så här är kappans kramvänlighet utformad:

Kramfickor

För att kramen ska bli så intim och varm som den ska vara finns fickor för kramarens händer vilket gör att mottagaren får fysisk närhet.

Uppblåsbara axelvaddar

Du kan blåsa upp axelvadden vilket är perfekt för lata dagar på picknick-filten tillsammans med din älskade.

Led lampor

Med hjälp av (kram)teknik har man tagit fram sensorer som placerats i kramfickorna för att sätta igång en timer för när de är okej att sluta kramas, då den optimala kramen ska vara minst 20 sekunder. Ledlamporna lyser för att visa att en kram äger rum.

Silkeskrage

För att det ska vara så bekvämt som möjligt för kramaren att vila sitt huvud på mottagarens axel är kragen gjord av silke!

Så mysigt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!