Nicolas Ghesquière är ny artistic director på Louis Vuitton

När Marc Jacobs berättade att vår- och sommarkollektionen 2014 var hans sista som artistic director för Louis Vuitton startade spekulationerna kring efterträdaren. Nicolas Ghesquière var tidigt en av storfavoriterna till posten och nu bekräftar Louis Vuitton att ryktet stämmer. Nicolas Ghesquière tar över som artistic director för damkollektionen. 

Nicolas Ghesquière, kommer närmast från Balenciaga där han var creative director mellan 1997 och 2012. Under sin tid där skapade han många oförglömliga kollektioner, och hans sista, vårkollektionen 2013 gav upphov till många välförtjänta hyllningar.

Nicolas Ghesquière karriär startade direkt efter skolan då han fick en praktikplats hos Jean Paul Gaultier. 1995 kom han till Balenciaga som designer för den licensierade kollektionen och endast två år senare tog han ett kliv på karriärstegen då han fick efterträda Josephus Thimister som creative director. 

Nicolas Ghesquières första kollektionen för Louis Vuitton visas i mars 2014 och vi ser med spänd förväntan fram emot att se den!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!