Foto: Rami Hanna / montage

Nadia Kandil om sexiga skor: Sneakers eller skyhöga stilettklackar?

Nadia Kandil skriver om att helst vilja gå i bekväma sneakers, men att hon nog borde ha stilettklackar för att få ragg. Eller har hon fått det här om bakfoten?

Mitt stora vardagsdilemma just nu är att jag älskar att gå i sneakers, men att jag inte känner mig sexig i dem. Förtydligande av min definition av sexig i detta sammanhang: ett utseende som är tilltalande för det manliga könet, samt ökar min chans till borta- och/eller hemmamatch (sex, alltså, på ren svenska).

NADIA KANDIL

GÖR Stylist, skribent och kreativ konsult.

ÅLDER 30 år.

FAMILJ En massa fantastiska människor.

Så när mina sneakers ska på, typ varje dag, påbörjar jag en tango där jag försöker koordinera outfits som funkar till sneakers, men ändå ger mig en sexig känsla. Min initiala tanke är att kopiera en Kim Kardashian-look (garanterad sexighet!) men så kommer jag på att det också är viktigt att vara trendig, cool och imponera på ängsliga modemänniskor. Och de accepterar inte Kim K-looken. Å andra sidan: imponerar jag på dem blir looken ofta för trendig och då är det inte sexigt. Men jag borde väl kunna vara både cool och sexig, eller? Så här håller jag på tills jag är försenad, svettig och varken sexig eller cool, för att jag i panik har krafsat ihop något som är kläder.Så varför tycker
jag inte att sneakers är sexigt? Bara för att klargöra: jag bor i mina Adidas Yung 1 och har gamla Stan Smiths som jag inte slänger av sentimentala skäl, så jag är 100 procent en sneakerstjej. Men mitt liv hade blivit enklare om jag kunde ha sneakers på dejt eller nattklubb, då det är livsavgörande att känna sig sexig (kom ihåg mitt fokus här: bortamatcher).

Mitt liv hade blivit enklare om jag kunde ha sneakers på dejt eller nattklubb, då det är livsavgörande att känna sig sexig.

Är jag Sex and the city-skadad? Carrie Bradshaw hade aldrig sneakers, hon gjorde allt i skyhöga Manolos. Serien formade mig, och hennes (omöjliga) liv blev min målbild. Ännu mer skevt är att jag i princip bara tänder på sneakerskillar, och alltså tycker att det är sexigt på män men inte på mig. Bra jobbat patriarkatet - ni lyckades verkligen implementera idén om att jag är det dekorativa könet och ska ha opraktiska stilettklackar.

I och med att detta tar upp mycket av min tankeverksamhet har jag frågat runt lite bland mina singel-killkompisar, som har bra omdömesförmåga, och en enhetlig åsikt bland dem är att de tycker att sneakers är mycket sexigare än klackar. Vilket gör mig förvirrad och får mig att känna att jag har sålt smöret och tappat pengarna. Jag tror att vi alla har fattat att jag inte klär mig för mig själv - jag klär mig för män eller för mina modenördiga kollegor. Hade jag klätt mig för mig hade jag gått i mina urtvättade trosor från Gekås och träningsoverall, varje dag.

Men tillbaka till smör-situationen: betyder det att jag har kämpat mig igenom utekvällar i stiletter i hopp om att få ligga, och så visar det sig att jag kunde ha softat omkring i gympadojjor och uppnått ett bättre resultat? Jag är inte säker på att jag vill veta ...

 

LÄS MER:

Dynastinstjärnan Joan Collins om powerdressing och 80-talsmode