Foto: Francesco Gili

Så rengör du dina vita sneakers – med enkla medel!

Vita sneakers är de perfekta skorna – tills de blir smutsiga. Damernas Värld har nosat upp de bästa tipsen för dig som vill rengöra dina vita sneakers och låta dem leva ännu lite längre i din garderob.

Vi älskar vita sneakers, inget känns så mycket vår och sommar som just det. Förutom att man kan matcha vita sneakers till ALLT i garderoben, så är de också ett tidlöst val. Och genom att tvätta dem när de är smutsiga förlänger du deras livslängd. Här har vi samlat några tips för dig som vill tvätta dina vita sneakers. 

Enkel rengöring av vita sneakers med tandkräm 

1. Fungerar för sneakers i skinn och fuskskinn.
2. Tvätta först rent skorna med en tandborste som du löst upp lite tvättmedel i .
3. Ta fram en vit tandkräm, tryck ut en liten klick och borsta på de ställen du har fläckar.
4. Vänta ett tag och torka sen av överflödet med en torr trasa.
5. Tandkrämen kan även borstas in på vita sulor.  
6. Passa också på att slänga med dina skosnören i nästa tvätt i maskin.   

Tvätta vita sneakers i tyg 

1. Kolla först om det går att tvätta dina sneakers i maskinen. En del skor tappar sin form och limmet kan släppa i tvättmaskin.
2. Om du har fått lera på skorna, borsta bort det först, istället för att ta en blöt trasa. Risken är att du gnuggar in leran och smutsen i skorna och de kan bli svårare att få rent.
3. Husmorsknep: blanda lite bakpulver (1 tesked) med flytande diskmedel/tvål eller tvättmedel.
4. Ta fram en borste, applicera mixen på borsten och skrubba skorna. Skölj sen med vatten och låt lufttorka. Använd en tandborste för att komma åt i vecken och runt hålen för snörena.
5. Det går också bra att testa tandkräm på tygskor. Då kan du skrubba skorna först med tandkräm och sen torka av dem med en blöt trasa.

Rengöra sneakers med suddgummi? 

Ja, du hörde rätt! Det går att testa att rengöra vita sneakers med suddgummi. Ett annat tips är att testa med vitt nagellack på envisa mindre fläckar.  

LÄS MER: Experten: ”Så tar du han om dina skor så att de håller längre.”  

Foto: Francesco Gili

LÄS MER: Vita sneakers - alla under 500 kronor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!