Rodebjer x Iggy Jeans – se plaggen här.
Rodebjer x Iggy Jeans – se plaggen här. Foto: Rodebjer

Spana in Rodebjers nya samarbete – kollektion av omarbetade plagg

Rodebjer senaste samarbete består av ett urval av plagg från äldre kollektioner som tolkats och omarbetats av 18-åriga designern Ingrid Berg.

Kanske du hört om fenomenet upcycling,och om inte, så kan du i alla fall räkna med att höra mer av det framöver. Upcycling är egentligen inget nytt: det handlar om att göra nya plagg av gamla textilier, så som gardiner eller soffklädslar, och om att uppdatera gamla plagg med ny design. Något som äldre generationer praktiserat i många årtionden! Att upcycling blivit så hett just nu beror på en allmän motreaktion till det snabba modet, och metoden är även ett sätt för modeskapare att utmana sig själva på både ett kreativt och miljömedvetet plan.

I samband med Stockholms digitala modevecka (läs mer om den här!) släpper svenska Rodebjer en samarbetskollektion med Iggy Jeans där just upcycling står i fokus. I kollektionen ingår ett urval av från Rodebjer-plagg från tidigare kollektioner, som omarbetats med Iggy Jeans prägel – bland annat genom handmålning. 

Syftet är att främja hållbar konsumtion och ge plats till unga kreatörer. Ingrid ”Iggy” Berg, namnet bakom Iggy Jeans, är endast 18 år gammal och redan en av Stockholms hetaste up and coming-kreatörer. Hon debuterade endast 15 år gammal med en egen kollektion som visades under Stockholms modevecka AW18.

– Hållbarhet och upcycling har aldrig bara varit en trend för mig eller för Rodebjer. En viktig del av det cirkulära modetänket är att se potentialen i att ge nytt liv till produkter som annars hade setts som skräp. När jag träffade Ingrid för första gången så fångades jag av hennes förmåga att förvandla det enkla till det exceptionella, av hennes glädjande känsla för färg och hennes originella uttryck. Hennes talang är unik, och att kom kommer att gå långt råder det ingen tvekan om – det känns bra att kunna ge henne en plattform i vårt ”hem”, säger Carin Rodebjer, grundare och kreativ direktör på Rodebjer, i ett pressmeddelande.

Kollektionen släpptes den 25:e augusti som en pop up i Rodebjers flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg i Stockholm, och kommer att säljas fram tills den 30:e augusti.

LÄS MER: Generalsekreterare Catarina Midby: ”Välkommen på modevecka” 

Rodebjer x Iggy Jeans – se plaggen från kollektionen här

Rodebjer x Iggy Jeans.
1 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
2 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
3 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
4 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
5 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
6 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
7 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
8 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer
Rodebjer x Iggy Jeans.
9 av 9: Rodebjer x Iggy Jeans. Foto: Rodebjer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!