Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Chunky loafers är en av säsongens trender och en snygg klassiker – DV listar bästa köpen.
Chunky loafers är en av säsongens trender och en snygg klassiker – DV listar bästa köpen. Foto: Jason Lloyd-Evans

Chunky loafers – Damernas Värld listar bästa köpen just nu

Loafern fortsätter att vara trendig, just nu får den gärna vara något grövre i stilen. Tänk att denna låga och praktiska sko som är så bekväm att traska runt i, är högsta skomode just nu! Flera märken gör sin variant på loafern och det finns just nu många snygga utföranden – bara att välja den som passar dig bäst! 

Damernas Värld

Loafern är den låga skon gjord i skinn eller mocka som har hängt med i modet sedan 1930-talet. Nu är den trendig igen och här har vi valt ut snygga loafers i olika prisklasser och modeller som kanske kan inspirera dig! 

1. Svart loafers från Blankens

The Mira Black Leather Chunky Loafer från Blankens är en svart loafer av läder. Trendsäkra och bekväma! Mer info och köp här (länk till Åhlens). 

2. Klassiska penny loafers från & Other Stories

Chunky leather penny loafers från & Other Stories

Penny loafers kallas de loafers som har en rem över plösen på skon med en liten utskuren del i skinnet. Där kan man nämligen få plats med en penny (ett mynt, något som preppy kids i USA höll på med på 60-talet sägs det). Här som perfekta vardagsskor i matt läder. Mer info och köp här (länk till & OtherStories).

3. Chunky loafers med traktorsula från Arket 

Chunky men ändå lätta loafers med traktorsula som ger en modern look. Mer info och köp här (länk till Arket). 

4. Loafers i skinn med snygga spännen från & Other Stories

Buckled chunky leather loafers från &Other Stories.

Ett spänne över loafern adderar lite extra stil! Här ett par loafers i klassisk silhuett med synliga sömmar och kraftig sula. Coola och snygga på samma gång! Kommer från & Other Stories och är gjorda i skinn. Mer info och köp här (länk till & Other Stories).

5. Rejäla loafers från Cos 

Stilsäkra och rejäla loafers – även kallade derbyskor – tillverkade av kromfritt läder, med en mer skonsam garvningsprocess med mindre miljöpåverkan. Mer info och köp här (länk till Cos). 

6. Vita loafers från Vagabond 

Loafers Cosmo 2.0 från Vagabond.

Här är ett par i skinn från svenska skoföretaget Vagabond. Enkla, stilrena och otroligt snygga till både byxor och klänning! Finns även i svart. Mer info och köp här (länk till Ellos).

7. Loafers med traktorsula från Tamaris

Loafer lack black patent från Tamaris.

Rejäl traktorsula mot det blanka lackade lädret ger en annorlunda look till dessa chunky loafers. Snygga till kjol och strumpbyxor i kashmir till exempel. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

8. Chunky loafers från Vagabond

Cosmo 2.0 är chunky pennyloafers från Vagabond är tillverkade av polerat läder. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

9. Loafers med matelasserad struktur från Flattered

Signe leather black från Flattered.

Svenska Flattered presenterar en originell loafervariant i quiltat ovandel och grov sula. En något mer uppklädd loafer! Mer info och köp här (länk till Flattered). 

11. Billiga loafers med chunky sula  

Chunky loafers i läder från HM.

Budget-loafers. Chunky loafers med rejäl sula från H&M. Blanka loafers i läder - ett budgetkap! Mer info och köp här (länk till H&M).

Bella Hadid matchar sina loafers med ett annat trendplagg – den höga kostymbyxan. Foto: TheImageDirect.com/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER Vårens sneakers 2022: Här är säsongens bästa köp!

LÄS MER Vårens snyggaste trenchcoats – från klassiker till trendköp