Foto: Jason Lloyd-Evans

Ikea gör beppe-hattar av sin ikoniska kasse – årets hetaste trend?

Världen tycks inte kunna få nog av den ikoniska, blåa Frakta-kassen, nu även i hatt-format.

Det är ingen nyhet att Ikea är ett företag som lyckats förnya sig i de sociala mediernas snabbt snurrande tidsepok. 

Samarbetet med Louis Vuitton-designern Virgil Abloh fick fans att vallfärda till butikerna, och nu har man alltså hoppat på en av sommarens största modetrender — beppehatten/fiskehatten/bucket hat (kärt barn har många namn) som man släppt en egen variant av, i begränsad upplaga i utvalda butiker och online.

Hatten är gjord av ett lite annorlunda material, nämligen plast då designen bygger på Ikeas ikoniska, blåa shoppingkasse Frakta. Tur som är slipper vi betala 4 000 gånger av kassens värde, vilket man fick göra 2017 då Balenciaga sålde en väska nästintill identisk med Frakta-kassen, för 20 000 kronor. Beppehatten kostar faktiskt bara 3.99 dollar, knappa 40 kronor.

 

Men som med alla trender får man vara snabb på bollen - hatten har nämligen redan sålt slut både i butiker och online, och nu är det många som säljer den vidare i andra hand på sajter som Ebay och Depop.

Välkommen till ytterligare en vanlig dag i modets galna värld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!