Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Ida Sjöstedt designar sommarens vackraste rosévin.
Ida Sjöstedt designar sommarens vackraste rosévin. Foto: Eric Österlin

Ida Sjöstedt designar sommarens vackraste rosévin

Ida Sjöstedt står för sommarens kanske vackraste rosévin – med en överdimensionerad blombukett i fokus. 

Designsamarbeten där svenskt mode och vin möter varandra är ingen ny företeelse. Tidigare har champagnehuset Alexandre Bonnet samarbetat med svenska modeprofiler och designers som Bea Åkerlund, Elsa Billgren, House of Dagmar och Bea Szenfeld. Nu ansluter sig även Ida Sjöstedt till skaran som gör ett vinsamarbete då hon skapar etiketten till rosévinet Berne Grande Récolte.

LÄS OCKSÅ: Ida Sjöstedt: ”Mitt bästa stilråd är att hitta en vardagsuniform”

Foto: Eric Österlin

Etiketten är flirtar tydligt med Ida Sjösteds ikoniska blommiga design och designern själv menar att inspirationen är hämtad från sommarens skönhet och blomsterprakt som både Sverige och Provence bjuder på.

Blommig knytblus från Ida Sjöstedt – matcha med roséflaskan. Läs mer och köp här.

Blommig knytblus från Ida Sjöstedt som matchar rosévinet.

”I min kommande kollektion har jag inspirerats av naturens skönhet, en blomstrande sommaräng, en solnedgång och den krusade, glittrande vattenytan på en sjö, är alla exempel på perfektion där allt är skapat i total harmoni. Samma tankar använde jag i samarbetet med Grande Récolte. Jag ville skapa perfekt harmoni mellan etiketten och innehållet och utgick från blomsterprintet som stämmer överens med min bild av naturens estetik i Provence - en plats som jag än så länge endast besökt i fantasin”, berättar Ida om designen.

Ida Sjöstedt är känd för sina blommiga prints. Foto: Eric Österlin

Samma mönster som pryder etiketten syns även i Idas sommarkollektion. Den specialdesignade flaskan säljs i begränsad upplaga och släpps på Systembolaget den 13 maj och kostar 135 kronor.

LÄS OCKSÅ: Therese Alshammars workshop: ”Så blir du bekväm och stilsäker i badkläder”