Alexander Wang-plagg under 150 kronor! Se bilderna från Uniqlo-samarbetet här

Alexander Wang och Uniqlo vill göra dig svalare i heta festlokaler eller under varm sol genom smartare material även på partyt.

Smarta material är något som främst kopplas till sport- och funktionskläder, men som på senare år tagit allt större plats inom mode. Anledningen ligger förstås i att plagg blir mer attraktiva att köpa om de är användbara i fler sammanhang, då vi idag lever så aktiva liv att vi behöver plagg som levererar oavsett väder, aktivitet eller temperatur. Men när det gäller kläder som bärs till fest har smarta material inte varit så förekommande.

Men behovet finns där – en högsommardag kan en kostym kännas som en skräddarsydd bastu, att behöva lämna skinnjackan i tältet på Roskildefestivalen genererar en stilsänkning, och fläckar under armarna som med lite otur letar sig ut på andra sidan sidentyget är varken smickrande eller gör festhumöret bättre. Tvärtom.

Som designer så hittar jag inspiration genom att betrakta och observera människor som jag finner kreativa och inspirerande

New York-desigern Alexander Wang är känd som en designer som älskar att låta design och funktion sammanstråla. När han 2014 samarbetade med H&M så bestod kollektionen av sportplagg, yogamattor samt boxningshandskar, och han har flera gånger samarbetat med sportjätten Adidas. I vintras lanserade Wang och Uniqlo ett samarbete kring mateiralet Heattech, med en kollektion avskalade, tunna och värmade plagg, perfekta att bära under dina vanliga kläder och som funkade som basplagg i sig själva. Nu har de vänt på steken och erbjude liknadne plagg i materialet Airism – men den här gången är det kylande, tunna plagg i minimalistisk design och färgskala som håller dig sval på heta fester och när du vill kunna vara drottningen av dansgolvet utan att förlora din coolness.

– Ja, jag håller helt och hållet med om att det här är bra festplagg, säger Alexander Wang till Damernas Värld. Utöver teknologin bakom kollektionen så är ju idén centrerad kring tanken av funktionella plagg som håller dig sval på varma dagar eller i heta lokaler, och som får dig att känna dig bekväm och se bra ut.

Alexander Wang om samarbetet med Uniqlo: Representerar den skandinaviska livsstilen

Du har alltid inspirerats av människor som gillar fest. Även nu?

– Jag tror verkligen på nyskapande och funktionell design som ger dig en bra stil och bemöter de behov som människor har idag. Som designer så hittar jag inspiration genom att betrakta och observera människor som jag finner kreativa och inspirerande.

Vi skandinaver är väldigt aktiva och vi har alltid generellt klätt oss förhållandevis enkelt och praktiskt.

– Verkligen. Jag tycker verkligen att båda de här kollektionerna representerar den skandinaviska livsstilen i både design och funktion.

Plaggen är tillverkade i polyester, kupro och spandex och tvättas kallt i tvättmaskin. Prisexempel: Ärmlös body, 299 kr. Cykebyor, 149 kr. Linne/underklänning, 199 kr. Ballerinatopp, 149 kr.

Kollektionen släpps på Uniqlo den 11 april.

 

Se plaggen från Alexander Wang för Uniqlo här:

 

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!