6 kvinnor som får oss att se på skönhet med nya ögon

Finns det dagar då du tycker att en finne i pannan är en katastrof eller en dålig hårdag får dig att vilja trä mössan över huvudet? Ta då en titt på de här kvinnorna, de står alla upp mot de traditionella reglerna för skönhet – som modeller! De inspirerar oss så mycket och vi hoppas att du ska kunna inspireras lika mycket!
Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Winnie Harlow

Winnie har drabbats av hudsjukdomen vitiligo som gör att hennes yttre hud fläckvis förlorar pigmentceller. Hon var länge mobbad för sin hy men 2011 satte hon ner foton och publicerade en video på Youtube. Videon ledde till en plats i Americas Next Top Model och i dag är hon en välkänd modell såväl på catwalken som i kampanjer. Dagar då vi gnäller över vår vinterbleka hy kan Winnie inspirera oss mer är någon annan!

Bild: Alloverpress

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Carmen Dell'Orefice

Kanske känner du igen, Carmen Dell'Orefice vackra ansikte? I så fall är det inte konstigt, hon gjorde sitt första omslag för Vogue som 15- åring, och i dag, 68 år senare är hon fortfarande flitigt anlitad för kunder som Rolex, Vogue, W och Harper's Bazaar. Som 83-årig modell är hon ett tydligt tecken på att ålder inte sätter några gränser för skönhet.

Bild: Alloverpress

Jillian Mercado

Jillian Mercado har en muskelsjukdom som gör att hon behöver en rullstol men handikappet har inte varit något som stått i vägen för hennes ambition. I dag är hon moderedaktör, framgångsrik bloggare och fick stående ovationer som modell i Diesels kampanj We Are Connected. I samband med kampanjen sa hon till Mail Online att hon "hoppas att hon kan ge hopp till dem som kanske känner att Mitt liv är över på grund av mitt handikapp. Du kan fixa vad du vill, inget ska stoppa dig."

Bildkälla. 

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Jamie Brewer

Jamie Brewer har Downs syndrom, något som inte hindrat henne från en karriär som skådespelerska. I vanliga fall jobbar hon inte som modell men när hon fick frågan om hon ville gå modell i Carrie Hammer's kampanj, Role models not runway models tackade hon ja. "Jag hoppas att unika kvinnor ser mig och tänker, kan hon göra det kan jag också göra det!" sa hon till Today. Och visst är hon en fantastisk förebild i att vara den första kvinnan med Down syndrom på catwalken.

Bild: Alloverpress

Rain Dove

Rain Dove har med sin androgyna look gjort succé på ett flertal visningar, både för dammode och herrmode, något som passar henne perfekt. Hon vill väcka frågor som, varför ska en kvinna se ut på ett visst sätt och en man på ett annat? Varför ska en kvinna klä sig som en man för att få en viss makt? Istället är det viktigaste att klä sig och visa upp sig som sig själv, något Rain Dove gör med den äran!

Bildkälla. 

Andreja Pejic

Trots att flera bokhandlar valt att censurera tidningar med henne på omslaget, framförallt numret av Dossier ovan, har hon fått stort genomslag som androgyn och transexuell modell. 2011 gick hon såväl Marc Jacobs herrvisning som Jean Paul Gaultiers damvisning där hon avslutade showen i brudklänning. I likhet med Rain Dove har Andrea visat att det vi kategoriserar som dam- och herrmode, eller manligt och kvinnligt är två helt skilda saker från hur vi ser på skönhet.

Bildkälla samt Alloverpress

Aimee Mullins

Aimee Mullins föddes utan sina vadben, något som ledde till att hon redan som ettåring förlorade sina ben. Trots det har hon aldrig låtit handikappet hindra henne från att göra det hon vill. Med en karriär som skådespelerska, modell och friidrottare med paralympiskt rekord på meritlistan så är hon ett ypperligt bevis på att proteserna inte ska vara något som får stoppa dig – inte ens från en modellkarriär.

Bildkälla. 

Vill du läsa fler liknande nyheter? Gilla oss på Facebook så missar du ingenting.

Du vill kanske även läsa:

90-talets stora supermodeller – så lever de nu

Girl with curves-bloggaren Taneshas bästa tips för att älska sin kropp

Nu förbjuds för smala modeller – Frankrike inför lag som ger fängelse och höga böter

Myla Dalbesios kampanj för Calvin Klein visar att vackra kroppar inte handlar om storlekar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!