Artikeln innehåller annonslänkar

Modeböcker för fashionistan.
Modeböcker för fashionistan.

11 böcker du måste läsa om du älskar mode och stil (coffee table-material!)

Passa på att bläddra i oslagbart vackra böcker om mode, trender, historia och stil under de stunder du är ledig! Damernas Värld har handplockat 11 tips som du inte kommer vilja lägga ifrån dig.

När tiden tillåter finns det inget vi hellre vill än att sjunka ned i en bekväm fåtölj, sträcka på benen och mentalt förflytta oss till en annan värld. Föredrar du som oss att bläddra i böcker om mode och stil? Då har vi samlat 11 odödliga klassiker (som passar utmärkt att ha framme som dekoration).

1. Om Chanels odödliga klassiker

Modebok om Chanel.

Chanel – collections and creations är en inspirerande bok där läsaren får se unika bilder och ritningar från bland annat Karl Lagerfeld. Vi får läsa om några ikoniska produkter från Chanel – från parfymerna till den klassiska "lilla svarta". Modehistoria 101!

Läs mer och köp boken här.

LÄS MER: Ikoniska Chanel 2.55 – allt du behöver veta om världens mest älskade väska

2. Om Margielas väg till framgång

Modebok om Martin Margiela.

Martin Margiela är ständigt på tapeten och är nu aktuell i en utställning på Artipelag på Värmdö utanför Stockholm. Om du inte redan bläddrat i boken Maison Martin Margiela är det verkligen dags nu. Här får vi följa med in till modeskaparens unika värld – och boken är på köpet designad av Margiela! Fantastiskt vacker bok att ha framme året om.

Läs mer och köp här.

3. Om skandinaviskt mode

Modebok av Pernille Teisbaek.

Skandinaviskt mode har tagit en självklar plats på modekartan och i influencern Pernille Teisbæks bok Dress Scandinavian – Style your Life and Wardrobe the Danish Way får vi moodboards och tips på hur man blandar textiler och färger för att få till den där odödligt chica looken.

Läs mer och köp här.

LÄS MER: Expertens 9 bästa stiltips –för en garderob som håller över åren

4. Om hållbart mode

Bok om hållbart mode.

Visste du att den genomsnittlige svensken kastar åtta kilo kläder om året rakt i soporna? Därför rekommenderar vi att läsa Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode! En miljömedveten bok som alla borde läsa.

Läs mer och köp här.

5. Om modeskaparen Alexander McQueen

Modebok om Alexander McQueen.

En häpnadsväckande vacker bok som handlar om den legendariske modeskaparen Alexander McQueen. I boken med samma namn får vi se unika, tidigare opublicerade, bilder som följer hans passionerade konst och kreationer. Den innehåller även intressanta analyser av akademiker och experter inom mode för att hylla McQueens minne.

Läs mer och köp här.

6. Om Vogues historia

Modebok om Vogue.

En estetiskt tilltalande bok om det legendariska modemagasinet Vogue. Boken In Vogue innehåller hundratals framsidor, utvalda modebilder och intervjuer med banbrytande skribenter och redaktörer.

Läs mer och köp här.

7. Om allt som har med mode att göra

Modebibeln The fashion book.

Modebibeln The fashion book har funnits med att tag. På ett pedagogiskt vis tar boken likt ett uppslagsverk upp över 570 stylister, modeller och fotografer – samt givetvis en kartläggning av modehus och designers. Ett måste för modenörden att ha framme på vardagsrumsbordet! Den nya utgåvan upplyser om modeskolor över hela världen.

Läs mer och köp här.

8. Om Peter Lindberghs fotografier

Modebok om Peter Lindbergh.

Tyske Peter Lindbergh är en av de mest inspirerande modefotograferna genom tiderna och skapade ett helt nytt perspektiv på hur kvinnlig skönhet kan porträtteras. I A different vision on fashion photography får vi se några av hans mest ikoniska bilder (bland annat den som prydde framsidan av brittiska Vogue från 1990) i kombination med texter författade av samarbetspartners som Jean Paul Gaultier och Anna Wintour.

Läs mer och köp här.

9. Om smarta tips inom mode och skönhet

En modebok om stil.

Den italienska moderedaktören Giovanna Battaglia har skrivit en kul och annorlunda bok om modets värld. I Gio_graphy – fun in the wild world of fashion får vi veta vad man ska göra om man dyker upp bärandes samma klänning som någon annan till ett event och vad som behövs för att lyckas bära upp annorlunda och vågade trender. Heta tips för den som är riktigt intresserad av stil.

Läs mer och köp här.

10. Om japansk modehistoria

Modebok om japansk modehistoria.

Djupdyk bland japanskt mode i boken Kimono – the art and evolution of Japanese fashion. Här bjuds vi på en mängd varianter av det för evigt spännande plagget kimono – från 1600-talet fram till modern tid. En spännande bok för den nyfikne.

Läs mer och köp här.

11. Om ikoniska märken och haute couture

Modebok om haute couture.

Damernas Världs före detta chefredaktör Martina Bonniers debutbok Fashionista är en personlig bok där läsaren får följa med på modeäventyr över hela världen. Från Coco Chanels privata våning till jeanskreatörer vid Acne Studios. En tidlös bok för alla fashionistas!

Läs mer och köp här.

LÄS MER: 42 julklappstips till hela familjen (vi har gjort jakten åt dig!)

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!