Daniel Lee, tidigare Bottega Veneta, blir ny chefsdesigner hos Burberry.
Daniel Lee, tidigare Bottega Veneta, blir ny chefsdesigner hos Burberry. Foto: James Peltekian / TT, Burberry via Pixelformula/SIPA/Shutterst / TT

MODE- & SKÖNHETSNYHETER: Daniel Lee ny chefsdesigner för Burberry

Damernas Värld tipsar om nyheter i modevärlden väl värda att känna till. 

Damernas Värld

Daniel Lee tar över efter Riccardo Tisci på Burberry

Daniel Lee tar över som chefsdesigner på Burberry efter Riccardo Tisci. Foto: James Peltekian / TT NYHETSBYRÅN

Daniel Lee, tidigare kreativ chef för Bottega Veneta, tar över som chefsdesigner på anrika Burberry efter Riccardo Tisci. Under Tiscis och tidigare vd:n Marco Gobbettis ledning har Burberry gått mot en skarpare och mer modern stilbild och riktat in sig ännu tydligare mot lyxsegmentet.

Britten Lee, som firat enorma framgångar med Bottega Veneta, lämnade plötsligt modehuset i november förra året, vilket väckte förvåning i branschen. Nu är förhoppningarna att han kan upprepa succén på hemmaplan hos Burberry, och hans första kollektion kommer att visas på London fashion week i februari.

I ett pressmeddelande säger Lee att han är hedrad att tillsammans med Burberrys team få skiva nästa kapitel i det legendariska brittiska lyxmärkets historia. Och att han ser fram emot att komma tillbaka hem till Storbritannien och London.

Maria Nilsdotter i samarbete med Barncancerfonden

Maria Nilsdotters nya smycken. Foto: Maria Nilsdotter

Enhörningen är ett magiskt väsen som står för styrka, healing, skönhet och magiskt tänkande. Det är också enhörningen som det kretsar om när Maria Nilsdotter skapat en kollektion till förmån för Barncancerfonden. 30 procent av varje sålt smycke doneras av Maria Nilsdotter och ska användas i kampen mot barncancer. 

Samarbetet består av ett halsband och ett örhänge och är tillverkade i återvunnet silver. Kollektionen finns att köpa från 22 september. 

Beyoncé-klack hos Timberland

Veneda Carters version av Timberland-kängan finns ute nu. Foto: Timberland

Att 2000-talet är decenniet framför alla andra modemässigt har du förstås inte undgått att bli påverkad av. En av stilens stora förespråkare är den danska stylisten Veneda Carter, känd främst för sitt arbete med Kim Kardashian. 

https://www.instagram.com/p/Ch8ojh7rUM1/

Carter har även ett eget märke och nu släpps ett samarbete hon gjort med skotillverkaren Timberland - naturligtvis i milleniestil. En högklackad stövel och en glansig känga för direkt våra tankar till Beyoncé och Jay-Z i video till '03 Bonnie & Clyde från, just det, 2003.

Beyoncé och Jay-Z i videon till ”'03 Bonnie & Clyde”

Mariah Carey gör smycken för Chopard

Mariah Carey för Chopard Foto: Chopard

Mariah Carey var som störst på 90-talet och 00-talet och hennes stil från den tiden med tighta klänningar, avklippt jeanslinning och magkorta toppar kopieras nu av unga i en väldig fart. Juvelhuset Chopard lanserar nu ett samarbete med denna ikon där motivet givetvis rör sig runt Mariah Careys signum: Fjärilen. 

Mariah Carey x Chopard Foto: Chopard

LÄS MER De bästa skönhetsprodukterna från våra tester 

LÄS MER Den bästa shoppingen just nu utvalt av Damernas Världs redaktörer