Så hyllade Michelle Obama svensk design under sitt Sverigebesök

I går gjorde Michelle Obama ett exklusivt Sverigebesök med sin föreläsningsturné. Och under framträdandet i Globen valde tidigare presidentfrun svensk design i form av Acne Studios.

Tidigare i år släpptes 

Michelle Obamas självbiografi “Becoming” som snabbt klättrade sig högt på bästsäljarlistor världen över. I samband med boksläppet gav sig den tidigare presidentfrun även ut på föreläsningsturnén “Becoming: An intimate conversation with Michelle Obama” som igår nådde Sverige, Stockholm och Globen. Och speciellt för Sverigevistelsen var att stjärnan valde svensk design på scen.

Obama gjorde en medveten flirt med vårt avlånga land genom att äntra scenen iklädd en specialsydd kostym från svenska modehuset Acne Studios. Den tvådelade looken är inspirerad av modehusets kommande höstkollektion men har tagits fram i en pastellgrön nyans enbart för Michelle.

Michelle Obama iklädd Acne Studios i Globen, Stockholm. Foto: Getty Images

Tidigare i veckan besökte Michelle Obama Köpenhamn och även där valde hon att lyfta ett lokalt modehus. Stine Goya tog tillsammans med Obamas stylist Meredith Koop fram en laxrosa kostym med iögonfallande detaljer. I ett pressmeddelande förklarar modehuset tanken bakom looken och samarbetet. 

https://www.instagram.com/p/BwE2lfwoGUH/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

 

 

"Michelle representerar allt vi strävar efter att lyfta upp genom våra kollektioner – styrka, intelligens, självständighet och självsäkerhet. Vi är så stolta över att ha fått möjligheten att jobba med henne under Europa-turnén", säger Stine Goya Hertz, kreativ chef, i ett uttalande.

Läs också: By Malina släpper kollektion med Lindex