Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Elsa Hosk delar med sig av allt från livet i New York till sina bästa träningstips för Damernas Värld.
Elsa Hosk delar med sig av allt från livet i New York till sina bästa träningstips för Damernas Värld. Foto: Bik Bok

Elsa Hosk avslöjar budgetfavoriterna i sitt badrumsskåp

Damernas Värld tog ett snack med supermodellen Elsa Hosk om Victoria's Secret, hudvårdsrutiner och vad hon saknar mest med Sverige.

Elsa Hosk är en av Sveriges allra största supermodeller genom tiderna. För Damernas Värld berättar hon om sina skönhetsfavoriter, sin karriär, sin pojkvän och vad hon äter en vanlig dag.

Elsa Hosk, du har över fyra miljoner följare på Instagram. Gör det dig extra noggrann med vad du lägger ut i flödet?

– Absolut, men jag har aldrig varit ute efter att göra alla nöjda. Det är mitt personliga konto och man väljer själv om man vill följa mig eller inte. Jag försöker alltid sträva efter att ha en positiv vibe och att vara en bra förebild, samtidigt som jag är sann mot mig själv.

Vilket är ditt bästa stylingtips?

– Klä dig precis som du vill, det finns inga regler. Jag tycker att folk blir som mest snygga när de är bekväma i vad de bär, då kan det aldrig gå fel.

Elsa Hosk i Alberta Ferretti under Cannes filmfestival 2018. Foto: IBL

Du har arbetat med Victoria’s Secret sedan 2011. Vad har den perioden betytt för dig?

– För både min karriär och mitt välmående har det betytt enormt mycket. Som modell är det väldigt betydelsefullt att ha en återkommande kund. Vi har blivit som en liten familj i en industri som annars kan vara ostabil.

Victoria's Secret har blivit som en liten familj för mig

Hur ser din träningsrutin ut?

– Jag älskar att gymma och har några olika träningsformer jag brukar rotera mellan. Pilates, barre, boxning och löpning runt nedre Manhattan.

Elsa Hosk bor med sin pojkvän i New York. Foto: IBL

Låt oss prata lite skönhet! Vilket är ditt bästa beautyknep?

– Sova! Och att låta huden andas och vara utan smink så mycket som möjligt!

Vilken är din bästa budgetprodukt?

– L’oréal Voluminous Mascara (Mer info och köp här - länk till Kicks) och Cetaphil ansiktstvätt (Mer info och köp här - länk till Lyko).

Elsa Hosk har designat två kollektioner för svenska BikBok. Foto: Bik Bok

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag har en ganska lång rutin. Jag tvättar ansiktet med Cetaphil, om jag har mycket make kan jag också använda Murad Rosé exfoliating wash (Mer info och köp här - länk till Sephora). Två gånger i veckan använder jag The Organic Pharmacy Antioxidant explanation mask (Mer info och köp här - länk till Bangerhead) för hy och hudton. Sedan smörjer jag hela ansiktet och halsen med två droppar Skinceuticals C E ferulic serum (Mer info och köp här - länk till SkinCity). Efter det en fuktkräm, vilken det blir beror lite på om jag har varit i solen, om det är sommar eller vinter och så.

Vad gör du helst när du hälsar på hemma i Sverige?

– Jag hänger med mina underbara vänner och familj, och min gudson som jag saknar varje dag. Tiden räcker aldrig till när jag är hemma i Sverige.

Sist, men inte minst: vilka är planerna för framtiden?

– Jag har alldeles för många roliga planer, ibland känns det som att livet är för kort för att hinna göra allt jag vill. Min absolut största dröm är att kombinera mode med ett större och mer meningsfullt budskap.

Ät som toppmodellen Elsa Hosk – hennes bästa recept!

Den svenska toppmodellen Elsa Hosk är en hejare på att äta hälsosamt.

– Det ingår i mitt yrke att äta rätt och träna, säger Elsa när vi träffar henne i Köpenhamn i samband med hennes åtagande för skönhetsmärket Biotherm. Damernas Värld bad henne berätta mer om smoothies, kosttillskott, gröna juicer och sin favoritlunch!

Äter du några kosttillskott?
Ja, jag försöker kosttillskott i form av vitaminer, speciellt när jag har flugit mycket. Jag äter även järntabletter, jag är precis som många andra kvinnor och behöver lite extra. Jag gillar att ha kosttillskott i mina smoothies och det blir oftast probiotika, macapulver och linfrön som är bra för hjärnan och nervsystemet och är ett bra mättat fett!

Dela med dig av ett enkelt och nyttigt recept!
– Spansk gazpachosoppa är min favoriträtt och den är verkligen lätt att laga och innehåller bara tomater, gurka, paprika, olivolja och bröd. Hälsosamt men med en hel del smak. Jag brukar göra en stor sats som jag sparar i kylen upp till sju dagar. Gazpachon är bäst när grönsakerna är i säsong, vilket är nu under sommaren. Varning! Laga inte amerikansk gazpacho, de använder tomatsås och krutonger, inte alls lika gott!

LÄS MER: Alicia Vikander avslöjar sitt bästa skönhetsknep (och det är en riktig budgetfavorit!)

LÄS MER: Victoria's Secret – från hett till iskallt?