Mogna kvinnors vars stil vi inspireras av.
Mogna kvinnors vars stil vi inspireras av. Foto: TT / Instagram

Kvinnorna över 50 som bevisar att tidlös stil inte har någon åldersgräns

Med en stor dos av passion och fantastiska plagg inspirerar de oss till att våga lite mer när det kommer till stil. De tar hjälp av färger, mönster och snygga accessoarer, och de besitter förmågan att klä sig på det där tidlösa sättet som vi alla drömmer om – vare sig man har en maximalistisk eller minimalistisk smak. Här är Damernas Världs bästa modeikoner över 50.

De kommer från alla världens hörn, de jobbar inom skilda områden, och de klär sig olika. Men en sak har de gemensamt: de besitter en oklanderlig känsla för stil. Damernas Värld listar 50+ kvinnor över 50 vars looks vi inspireras av om och om igen.

1. Anna Wintour (1940)

Chefredaktören för amerikanska Vogue är en expert på allt som har med mode att göra. Med en säker hand inspirerar hon oss genom sina färgstarka plagg och hon inte vara rädd för att synas. En klänning i ett häftigt mönster, en snygg kappa och ett par solglasögon till det, och hon redo för allt som dagen har att erbjuda. 

Vänd dig till Anna om: Du vill ha tips på hur du hittar den perfekta kappan till dina mest färgstarka plagg.

Instagram: @theannawintour 

LÄS MER: 5 plagg som måste finnas i en basgarderob enligt Anna Wintour

Anna Wintour är chefredaktör för Amerikanska Vogue, och känd för att alltid bära solglasögon. Foto: GIAN MATTIA D'ALBERTO - LAPRESSE / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN

2. Ursula Wångander (1967)

Hon är den svenska modellen som visat oss alla att ålder inte har någon som helst betydelse när det kommer till stil. Både på catwalken och privat inspirerar hon oss med sina coola och pricksäkra looker, som gärna går i mörka och murriga färger. Någon som vi ofta ser Ursula i är snygga kavajer och välsittande skjortor. 

Vänd dig till Ursula om: Du är sugen på att köpa en ny skjorta och är i behov av lite inspiration på vägen. 

Instagram: @ursulawangander 

LÄS MER: Ursula berättar om upplevelsen på catwalken för Balenciaga

Ursula Wångander gjorde succé när hon gick Balenciagas visning 2018. Foto: Instagram: @ursulawangander

 

3. Camilla Thulin (1961)

Hon är den svenska designern och vintageexperten som bland annat tillverkar kostymer till operor och teatrar. Camilla Thulins garderob är minst sagt inte tråkig, hon klär sig gärna i plagg med härliga mönster och färger och är inte rädd för vågade kombinationer – blommigt och vackra klänningar är två favoriter. 

Vänd dig till Camilla om: Du vill lära dig hur du matchar två helt olika mönstrade plagg med varandra. 

Instagram: @mmecamillathulin 

Camilla Thulin är ett proffs på att designa klänningar, och är inte rädd för att blanda vackra mönster och härliga färger. Foto: Instagram:@mmecamillathulin

 

På ett kreativt sätt rockar hon både den mer feminina galaklänningen och en cool kostym i murriga färger.

4. Vivienne Westwood (1941)

Den brittiska modedesignern förknippades på 70-talet med Sex Pistols och punkstilen – något som man även kan se i hennes design i dag. Vivienne Westwoods stil är kaxig och iögonfallande och hon är inte sen med att hänga på de senaste trenderna. På ett kreativt sätt rockar hon både den mer feminina galaklänningen och en cool kostym i murriga färger. 

Vänd dig till Vivienne om: Du vill lära dig hur du får din gulligaste klänning att bli det kaxigaste plagget du någonsin burit. 

Instagram: @viviennewestwood 

LÄS MER: Vivienne Westwoods silhuett med breda höfter är trendig igen! 

Vivienne Westwood är kläddesignern som blivit känd för sin kaxiga punkstil. Foto: Instagram: @viviennewestwood

 

5. Emma Wiklund (1968)

Grundaren till det svenska skönhetsmärket Emma S och den före detta supermodellen bär med en avslappnad och säker stil upp även de mest enkla plaggen och får dem att skina. I Emmas garderob är den grå collegetröjan, polon och den vita skjortan favoriterna, som hon gärna matchar med ett par snygga jeans och solglasögon. 

Vänd dig till Emma om: Du vill få nya idéer till hur du stylar din vardagliga jeansoutfit.

Instagram: @emmaofstockholm 

LÄS MER: Emma Wiklunds 10 budord: ”Leta efter kläder som passar din kropp – inte efter en viss storlek.”

Emma Wiklund är den före detta supermodellen som idag driver det egna skönhetsmärket Emma S. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

6. Naomi Campbell (1970)

Hon är den brittiska fotomodellen med stilen vi alla drömmer om att kunna efterlikna. Elegant men kaxigt, gulligt men sexigt – Naomi Campbell sätter det mesta med bravur. I lyxiga klänningar och välskräddade kostymer pryder hon både catwalken och tv-rutan och hon slutar aldrig inspirera. 

Vänd dig till Naomi om: Du vill bli bättre på att att styla en outfit som är både kaxig och gullig på samma gång. 

Instagram: @naomi 

LÄS MER: Naomi Campbells ikoniska fall på catwalken

Naomi Cambell är den världsberömda fotomodellen med stilen vi alla drömmer om att efterlikna. Foto: DARU / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

7. Anna Dello Russo (1962)

Den italienska modejournalisten har blivit känd över hela världen för sin excentriska vardagsstil. Med en förkärlek till djurmönstrat och kvinnligt klär hos sig gärna i både leopardfärgade kostymer och rosa puffiga klänningar. För Anna Dello Russo spelar det ingen roll om det är vardag eller fest, hon klär alltid upp sig. 

Vänd dig till Anna om: Du vill få inspiration till hur du bär upp en häftig leopardmönstrad kostym till vardag. 

Instagram: @annadellorusso 

LÄS MER: Anna Dello Russos 10 stilgregler på bröllop

Anna Dello Russo är modejournalisten som gjort sig känd för sin excentriska vardagsstil. Foto: CORNEL CRISTIAN PETRUS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
För Anna Dello Russo spelar det ingen roll om det är vardag eller fest, hon klär alltid upp sig.

8. Amelia Adamo (1947) 

Sveriges magasinsdrottning har länge varit en stilförebild för många av oss och lyser även idag upp vår vardag med sina färgstarka plagg. Amelia Adamo har en förkärlek till glada somriga färger och klär sig gärna i mönstrade blusar och klänningar, vilka hon ofta matchar med ett par stora örhängen. 

Vänd dig till Amelia om: Du vill få inspiration till hur du bäst matchar din outfit med ett par färgglada örhängen till sommaren. 

Instagram: @amelia.adamo 

Amelia Adamo är grundaren till flera av Sveriges största magasin för kvinnor, samt ett proffs på snygga örhängen. Foto: OLLE SPORRONG/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

9. Efva Attling (1952)

Hon är den svenska smyckesdesignern och tidigare fotomodellen som aldrig slutar imponera med sina fantastiska och kreativa outfits. Vi kan se henne i allt från glittriga långklänningar på ELLE-galan till ett par jeans och en t-shirts en vanlig dag på Stockholms gator – Efva Attling bär upp det mesta med stil. 

Vänd dig till Efva om: Du vill få inspiration till hur du stylar en galaklänning på ett nytt kreativt sätt. 

Instagram: @efvaattling 

LÄS MER: Efva Attling: ”Bästa skönhetsprodukterna för kvinnor över 50.” 

Efva Attling är smyckesdesignern som också gjort sig känd för sina drömmiga plagg på ELLE-galan. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

10. Vera Wang (1949)

Hon är den amerikanska modedesignern som inte bara är ett geni när det kommer till att designa kläder åt andra, utan stylar också sig själv i det ena häftiga plagget efter det andra. Enligt Vera har ålder och stil ingenting med varandra att göra, hon älskar att följa med i de senaste trenderna och klär sig gärna i jeansshorts, oversize jackor med coola mönster och korta klänningen i snygga modeller. 

Vänd dig till Vera: Om du är ute efter ett par nya jeansshorts till sommaren. 

Instagram: @verawang 

LÄS MER: Wera Wang gjorde superinfluencern Pernille Teisbæks vackra brudklänning

Vera Wang är kläddesignern som bland annat gjort sig känd för sina fantastiska bröllopsklänningar. Foto: Instagram: @verawang

11. Inger Moss (1962) 

Hon har inte bara ett välkänt efternamn utan är också en berömt brittisk 50+ modell, som gång på gång inspirerar oss med sina coola looker. Inger är ett proffs på att bära upp det enkla och stilrena, något som också symboliserar hennes stil. Favoritplagget är en oversize stickad tröja eller varför inte en snygg jeansskjorta.  

Vänd dig till Inger om: Du vill få inspiration till vilka plagg du bäst matchar en oversize stickad tröja med.  

Instagram: @ingermoss62 

LÄS MER: Inger Moss: ”Så här klär du dig bäst efter 50”

Inger Moss är modellen som också är ett proffs på 50+ mode. Foto: GEOR / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

12. Ann-Sofie Johansson (1963)

H&M:s kreativa rådgivare kan med rätta kalla sig för en modeexpert. Ann-Sofie har stenkoll på de senaste trenderna, något som vi också kan se i hennes privata stil. I klassiska kavajer och luftiga kostymbyxor i varierande modeller och material inspirerar hos med sina genomtänkta outfits, som allt som ofta går i svart eller vitt. 

Vänd dig till Ann-Sofie om: Du vill få inspiration till hur du stylar en snygg enfärgad outfit från topp till tå. 

LÄS MER: Ann-Sofie Johansson: ”Det här skulle jag aldrig sätta på mig.”

Ann-Sofie Johansson är H&M:s kreativa rådgivare och har stenkoll på de senaste trenderna. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

13. Renata Jazdzyk (1967) 

Modebloggaren från England är en mästarinna när det kommer till att sätta ihop drömmiga outfits, som alla kan pigga upp även den mest regniga dagen på Londons gator. Kreativitet är inget som Renata har brist på och hon syns aldrig utan ett par snygga klackar eller en färgstark väska under armen. 

Vänd dig till Renata om: Du är sugen på att uppgradera din garderob med nya lyxiga accessoarer.

Instagram: @venswifestyle 

Renata Jazdzyk har blivit känd världen över för sitt instagramkonto @venswifestyle. Foto: Instagram: @venswifestyle

14. Judith Light (1949)

Hon är inte bara en amerikansk skådespelare, utan också en stilförebild för många. Genom medvetna val inspirerar hon oss med sina vardagslooker och de alltid lika fantastiska röda mattan plaggen. Figursydda klänningar och välskräddade kostymer är Judiths specialité. 

Vänd dig till Judith om: Du vill få inspiration till en outfit att bära vid ett kommande festligt tillfälle. 

Instagram: @judithlight  

Judith Light är den prisbelönta skådespelerskan som också gjort sig känd för sin fantastiska röda mattan stil. Foto: ASTRID STAWIARZ / AFP TT NYHETSBYRÅN

 

15. Codigo Pilar (födelseår okänt)

Hon är den spanska modebloggaren som inte låter sin stil hämmas av någon ålder. Att blanda gulligt med tufft är för Codigo ingen konst och hon kan lika väl ses i en rosablommig långklänning som i en cool skinnjacka med ett par slitna jeans till. Allt passar in i hennes minst sagt inspirerande garderob, även om ett par välsittande kostymbyxor tycks vara favoritplagget.  

Vänd dig till Codigo om: Du är på jakt efter ett par nya välsittande kostymbyxor. 

Instagram: @codigopilar  

Codigo Pilar är modebloggaren med det inspirerande instagramkontot @codigopilar. Foto: Instagram: @codigopilar

16. Hedvig Andér (1959)

Hon är stylisten och kläddesignern som bland annat driver det egna klädmärke HEDVIG STOCKHOLM. Med handfasta råd och tips hjälper hon oss att styla den perfekta vardagslooken och inspirerar gärna med egna stilsäkra outfits. Hedvig har en klassisk garderob där snygga avslappnade kostymbyxor är en favorit. 

Vänd dig till Hedvig om: Du vill ha tips på hur du bäst stylar ett par avslappnade kostymbyxor. 

Instagram: @hedvigander  

Hedvig Andér är kläddesignern som bland annat stylar om människor i tv-programmet Go'kväll. Foto: Instagram: @hedvigander

17. Julie Fagerholt (1968)

Hon är den danska designern som bland annat grundade klädmärket Heartmade. Julie är en expert på allt som har med mode och stil att göra och inspirerar oss mycket och ofta med sina coola plagg i skinn och jordiga färger. Något som hon också är ett proffs på är smycken, där guldiga halskedjor och ringar är favoriterna. 

Vänd dig till Julie om: Du du vill hitta inspiration till nya skinnplagg att uppgradera din garderob med. 

Instagram: @juliefagerholt 

LÄS MER: Titta in i Julie Fagerhots garderob: ”Mitt hem är som en vintagebutik” 

Julie Fagerholt är grundaren till klädmärket Heartmade och ett proffs på att klä sig i snygga stilrena plagg. Foto: Foto: Sara Liisborg

18. Pat Cleveland (1950) 

Hon är en amerikansk modell som länge varit en inspirationskälla när det kommer till mode. Stilsäkert formar hon sina looker, som är både kvinnliga och eleganta på samma gång. Som bäst trivs hon i en välsittande klänning, lång som kort spelar ingen roll, Pat får allt att stråla. 

Vänd dig till Pat om: Du är ute efter en elegant klänning som passar till alla tillfällen.

Instagram: @patcleveland  

Modellen Pat Cleveland imponerar med sin stil, både på catwalken och privat. Foto: FASHION PPS / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

19. Iris Apfel (1921)

Hon är en amerikansk affärskvinna och modeikon som utan tvekan är en mästarinna när det kommer till att ta fram unika looks som sticker ut från mängden. Genom färger, mönster och iögonfallande detaljer har har Iris gjort sig känd över hela världen med sin stil, och hennes alltid lika närvarande ikoniska runda glasögon. 

Vänd dig till Iris om: Du vill bli ett proffs på att krydda en look med häftiga detaljer. 

Instagram: @iris.apfel 

LÄS MER: Iris Apfel: ”9 saker jag älskar med mitt liv.” 

Iris Apfel är modeikonen som gjort sig känd för sin snygga stil och de stora runda glasögonen. Foto: / CAPITAL PICTURES / TT / CAPITAL PICTURES TT NYHETSBYRÅN

20. Sara Jane Adams (1955)

Hon blev i sexioårsåldern både modell och instagramkändis över en natt. Här har ni en kvinna som rockar den bohemiska stilen och är ett proffs på att blanda olika tyger och material. Ett besök hos brittiska Saras instagramkonto och du bli med en gång på bra humör. På ett enkelt och genuint sätt inspirerar hon sina följare och snålar minst sagt inte med färgerna.  

Vänd dig till Sara om: Du vill lära dig att klä dig mer bohemiskt. 

Instagram: @saramaijewels 

Sara Jane Adams blev instagramkändis över en natt med sitt konto @saramaijewels. Foto: Insatgram: @saramaijewels

21. Diane von Furstenberg (1947)

Hon är den amerikanska kläddesignern som bland annat uppfann den alltid lika populära wrap-klänningen. Diane älskar kvinnliga och bekväma plagg och är en expert när det kommer till mönster. Vi ser henne ofta i vackra outfits med härliga färgstarka detaljer – favoritplagget är självfallet en klänning. 

Vänd dig till Dianne: Om du är ute efter att hitta den perfekta wrap-klänningen till sommaren. 

Instagram: @dvf 

LÄS MER: Intervju med Diane von Furstenberg om vad hon lärt sig av livet, wrapklänningen och 

Diane von Furstenberg är kläddesignern som bland annat uppfann den populära wrap-klänningen. Foto: KRISTIN CALLAHAN / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN

22. Susanne Ljung (1961)

Hon är programledaren och den före detta chefredaktören på Damernas Värld som under sin långa karriär har inspirerat oss med sin sil. Susanne vet vad hon gör och klär sig i fantastiska plagg både till vardags och till fest – klassiskt, chict och stilrent är hennes melodi. 

Vänd dig till Susanne om: Du vill hitta en klassisk outfit som passar både till jobbintervjun och till ett mer festligt tillfälle. 

LÄS MER: Susanne Ljung skriver om modeögonblicken vi aldrig glömmer

Susanne Ljung är den före detta chefredaktören för Damernas Värld med en lång karriär som modejournalist bakom sig. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

23. Ellen Novak Jamison (1946)

Hon är en amerikanska skådespelerskan och modell med ett stort modeintresse. Här har ni en kvinna med både pondus och passion som inte är rädd för att testa nya trender. Ellens stil är lyxig och glamorös, hon föredrar höga klackar och silvriga lackbyxor framför jeans och sneakers alla dagar i veckan. 

Vänd dig till Ellen om: Du vill lära dig att precis som henne, använda höga klackar alla dagar i veckan. 

Instagram: @ellenjamisonofficial  

Ellen Novak Jamison är skådespelerskan som började arbeta som modell i 60 årsåldern. Foto: Instagram: @ellenjamisonofficial

24. Jenny Kee (1947)

För dig som känner till den australiska modedesignern är färgstark gissningsvis det första du kommer att tänka på, när du hör namnet Jenny Kee. För det är nämligen vad hon är. Jenny älskar plagg i regnbågens alla färger, vare sig det är en kostym, en oversize skjorta eller varför inte en häftig huvudbonad – i hennes garderob förekommer det inga tråkiga kläder. 

Vänd dig till Jenny om: Du vill hitta inspiration till hur du matchar din look med en häftig huvudbonad. 

Instagram: @jennykeeoz 

Jenny Kee är den färgstarka modedesignern som dagligen inspirerar oss med sina unika outfits. Foto: Intagram:@jennykeeoz

25. Lena Olin (1955)

Den svenska skådespelerskan har länge varit en inspirationskälla vad gäller skönhet och mode. Vi ser henne ofta lysa i starka och glada färger, som hon gärna matchar med mycket smycken. En stor favorit i Lenas garderob är röda plagg – en självklarhet tycker vi, då färgen passar henne perfekt. 

Vänd dig till Lena om: Du är sugen på att välkomna lite fler röda plagg till din vårgarderob. 

Instagram: @reallenaolin 

Lena Olin är skådespelerskan som länge inspirerat oss med sin skönhet och snygga stil. Foto: Intagram: @reallenaolin

26. Lyn Slater (1953)

Hon är den amerikanska modellen som vid 63 års ålder upptäcktes av en slump, då hon misstogs för att vara en modeikon på New York Fashion Week. Med det sagt har hon bättre koll på mode än de flesta andra. Lyns stil är kaxig och självsäker – hos henne vinner de coola skinnbyxorna över den gulliga klänningen lika väl till vardags som till fest. 

Vänd dig till Lyn om: Du vill hitta inspiration till att våga bära en tight läderklänning. 

Instagram: @iconaccidental 

LÄS MER: Grått hår? Expertens bästa tips och snygga frisyrer. 

Lyn Slater blev upptäckt av en slump då hon misstogs för att vara en modeikon på New York Fashion Week. Foto: ANTHEA SIMMS / CAMERA PRESS CAMERA PRESS

27. Ana Gimeno Brugada (födelseår okänt)

Hon är stylisten från Italien med en riktigt häftiga stil. Ana föredrar plagg i oversizade modeller och hon är en fena på att kombinera dessa med unika tillbehör. Favoritaccessoaren är ett par coola skor – i Anas vardagsgarderob är både boots i koskinn och fluffiga sandaler i päls välkomna. 

Vänd dig till Ana om: Du är ute efter att hitta ett par häftiga skor som sticker ut från mängden. 

Instagram: @anagimeno222 

Anna Gimeno Brugada är stylisten med en riktigt cool stil, vilken allt som oftast inkluderar ett par unika skor. Foto: Instagram: @anagimeno222

28. Linda Rodin (1947)

Med enkla och stilrena outfits inspirerar den amerikanska modellen och den före detta stylisten oss och de snygga plaggen hon bär passar till alla tillfällen – här har ni en mästarinna på att ta fram den vackra ur det simpla. Linda älskar pälsar och har dem i alla färger och modeller. 

Vänd dig till Linda om: Du är ute efter en ny päls och behöver hjälp med att hitta rätt bland det stora utbudet. 

Instagram: @lindaandwinks  

Linda Rodin är modellen och modeikonen med förmågan att fram det vackra ur det simpla. Foto: Instagram: @lindaandwinks

29. Lucinda Chambers (1959)

Den före detta moderedaktören på brittiska Vogue har den typen av stil som du inte kan köpa för pengar. Med en säker hand stylar hon sina outfits, som är både bohemiska och ytters trendiga på samma gång. I Lucindas garderob är den stickade tröjan favoritplagget, som hon gärna matchar med en avslappnad kjol. 

Vänd dig till Lucinda om: Du vill få inspiration till hur du hittar den perfekta bohemiska stilen. 

Instagram: @lucindachambers  

Lucinda Chambers är moderedaktör på brittiska Vogue och stylar outfits som är både bohemiska och trendiga på samma gång. Foto: DVORA/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

30. Tracy Reese (1964)

Den amerikanske modedesignern är känd för att älska färger och mönster och designar med ambitionen att ta fram skönhet hos alla kvinnor, oavsett form, storlek, ålder eller ursprung.  Trace är minst sagt en expert på att ta fram unika är färgstarka plagg, som vi alla bara måste införskaffa oss till sommaren. 

Vänd dig till Tracy om: Du du vill lära dig hur du stylar din outfit trendigt med olika färger och mönster till sommaren. 

Instagram: @tracy_reese 

Tracy Reese designar kläder med ambitionen att ta fram skönhet hos alla, oavsätt form, ålder eller ursprung. Foto: CLINT SPAULDING/WWD/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX

31. Cynthia Pastor (födelseår okänt)

Den amerikanska inredningsdesignern och stylisten är minst sagt inte feg när det kommer till mode. Med unika plagg i olika färger och mönster skapar Cynthia sina lekfulla looker, som gör alla i henne omgivning på gott humör. Favoritplaggen i tropiska färger och mönster får oss att längta till sommaren. 

Vänd dig till Cynthia om: Du vill få inspiration till att inkluderar fler tropiska plagg i din garderob. 

Instagram: @sin60style 

Cynthia Pastor är stylisten som klär sig i plagg som får oss alla att längta till sommaren. Foto: Instagram: @lindaandwinks

32. Grace Ghanem (1968)

Hon är en kanadensisk influencer som blev uppmärksammad tack vare sin fantastiska stil. Med outfits alla värdiga en plats front row på modeveckan i Paris, är hon inte sen med att hänga på de senaste trenderna. Hennes stil är elegant, sexig och cool, allt på samma gång – Grace visar oss att ett par neonbyxor och en zebratopp kan bäras av alla åldrar. 

Vänd dig till Grace om: Du är sugen på att piffa till din vardagsoutfit med ett par neonbyxor. 

Instagram: @greceghanem 

Grace Ghanem upptäcktes tack vare sin fantastiska stil, som hon delar med sig av på instagramkontot @greceghanem. Foto: Instagram: @greceghanem

33. Isabelle Huppert (1953)

Hon är inte bara en av frankrikes mest kända skådespelerskor, utan också en fena på att inspirera sin omgivning med magiska outfits. Genom vackra klänningar, välsittande kostymer och genomtänkta accessoarer har hon med rätta hittat sin plats som modeikon och tycks fortsätta på det spåret. Om Isabelle själv får välja klär hon sig ofta i svarta och sexiga plagg, något passar henne henne utmärkt tycker vi. 

Vänd dig till Isabelle om: Du vill hitta inspiration till en ny svart outfit som passar till alla tillfällen.  

Instagram: @isabelle.huppert 

Isabelle Huppert är en av Frankrikes mest kända skådespelerskor, samt en mästarinna på mode. Foto: J M HAEDRICH/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

34. Drottning Silvia (1943) 

Sveriges drottning har under många år inspirerat oss, inte bara med sina vackra klänningar på Nobelfesterna, utan också vid sidan av festligheterna. Med snygga capar, enfärgade kostymer och spets utför hon sina dagliga arbetsuppgifter från tronen – Silvia slutar aldrig imponera.  

Vänd dig till Silvia om: Du funderar på att införskaffa dig en cape och behöver experttips. 

LÄS MER: BILDKAVALKAD – följ med på Drottning Silvias otroliga stilresa.

Drottning Silvia har under många år imponerat med vackra galaklänningar och snygga vardagskostymer. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

35. Emanuelle Alt (1967)

Chefredaktören på franska Vogue är en mästarinna på att klä sig på franskt vis – avslappnat men elegant, coolt men chict. Trots att Emanuelle har tillgång till i princip alla spektakulära plagg som finns på jorden väljer hon nästan alltid jeans och skjorta och till detta en snygg sko. 

Vänd dig till Emanuelle om: Du vill få inspiration till hur du tillsätter den där franska touchen till din vardagsoutfit. 

Instagram: @emmanuellealt 

LÄS MER: 3 skäl till varför Emanuelle Alt har världen bästa hår.  

Emanuelle Alt är chefredaktör på franska Vogue och en mästarinna på att klä sig på franskt vis. Foto: ANTHEA SIMMS / CAMERA PRESS CAMERA PRESS

36. Bettina Oldenburg (födelseår okänt)

Stylisten, född och uppvuxen i Tyskland, är i dag en av Milanos bäst klädda kvinnor. Bettinas stil är självsäker och kaxig. Med en förkärlek till knälånga shorts i kombination med en snygg skjorta eller kavaj, visar hon upp en unik stil med en mer maskulin touch. Bettina kan göra vilken outfit som helst till sin egen.  

Vänd dig till Bettina om: Du vill få vill lära dig hur du stylar ett par knälånga shorts. 

Instagram: @bettina.oldenburg 

Bettina Oldenburg är stylisten som blev utsedd till en av Milanos bäst klädda kvinnor. Foto: Instagram: @bettina.oldenburg

37. Eva Dahlgren (1960)

Den svenska artisten och låtskrivaren har sedan länge inspirerat oss med sin coola stil. I Evas garderob är de mer androgyna plaggen favoriterna och hon klär sig gärna i stickade tröjor, polo och t-shirts – som hon alltid matchar med ett par snygga brillor. 

Vänd dig till Efva om: Du är på jakt efter ett par nya brillor som passar till alla plagg i din garderob.

Instagram: @evgud 

LÄS MER: Eva Dahlgren i intervju om frun Efva Attling

Eva Dahlgren är artisten och låtskrivaren som länge imponerat med sin coola och androgyna stil. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

38. Iman Abdulmajid (1955)

Färg, färg och mera färg, det är den före detta amerikanska supermodellen motto när det kommer till stil. Hon älskar plagg i starka färger och är inte rädd för att mixa dessa med varandra. En limegrön klänning, en lila trenchcoat eller varför inte en snygg klarblå outfit från topp till tå, Iman lyckas alltid lysa upp ett rum med sin look.

Vänd dig till Iman om: Du är intresserad av hur du bäst stylar en look med en lila trenchcoat. 

Instagram: @the_real_iman 

Iman Abdulmajid är den för detta supermodellen som älskar att klä sig i starka färger. Foto: EVAN AGOSTINI \ INVISION \ TT / INVISION TT NYHETSBYRÅN

39. Grace Goddington (1941) 

Hon är redaktören på amerikanska Vogue och den tidigare modellen som än idag inspirerar oss med sin både kreativ och eleganta stil. Grace är alltid rätt, det enda som krävs är en stilren svart klänning, ett par snygga klackar och hennes stora röda hår som accessoar, och hon bländar oss alla med sin utstrålning. 

Vänd dig till Grace om: Du vill lära dig hur du får en enkel svart klänning att bli det trendigaste plagget i din garderob.

Instagram: @therealgracecoddington 

Grace Goddington är redaktör på amerikanska Vogue, känd för att genomföra stora, komplexa och dramatiska photoshoots. Foto: SILVIA OLSEN/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

40. Britta Lund (1967)

Grundaren till den svenska fotografagenturen LundLund kan idag även kalla sig för modell, efter att ha gått Balenciagas visning på Paris Fashion Week 2018. Hon är ett stort fan av stilrena plagg och vi ser henne ofta i figursydda kavajer och oversize skjortor. Med en utstrålning som bara blir starkare och starkare med åren, ser vi fram emot vad framtiden har att erbjuda för Britta. 

Vänd dig till Britta om: Du vill hitta inspiration till hur du bäst matchar en figursydd kavaj.  

LÄS MER: Britta berättar om hur hon hamnade på Balenciagas catwalk – och om sin stil

Britta Lund är grundaren till fotografagenturen LundLund och slog igenom som modell efter Balenciagas visning på Paris Fashion Week 2018. Foto: ANTHEA SIMMS / CAMERA PRESS CAMERA PRESS

41. Linda Fargo (födelseår okänt)

Hon är mode- och butikschefen på Bergdorf Goodman i New York som har stenkoll på allt som har med kläder att göra. Hennes stil är både kvinnlig och trendig, med en känsla av lyx som vi alla drömma om att uppnå. Även om Linda har en garderob fylld av drömmiga plagg, uttrycker hon sig gärna genom unika kappor. 

Vänd dig till Linda om: Du är ute efter att hitta en ny unik kappa. 

Instagram: @lindafargo 

Linda Fargo är mode- och butikschefen på Bergdorf Goodman i New York och ett riktigt modeproffs. Foto: ANTHEA SIMMS / CAMERA PRESS CAMERA PRESS

42. Viola Davis (1965)

Den amerikanska skådespelerskan är inte bara väldigt vacker, utan har också en riktigt snygg stil. Hon klär sig gärna i välsittande klänningar och snygga kavajer och vi kan se henne i allt från en röd sammetskostym till en rosa festblåsa i silke – Viola bär upp det mesta med pondus och självförtroende. 

Vänd dig till Viola om: Du vill hitta inspiration till hur du bär upp en rosa silkesklänning med ett stort självförtroende. 

Instagram: @violadavis 

Viola Davis är inte bara en Oscarnominerad skådespelerska utan också en kvinna med stil. Foto: BILLY BENNIGHT / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN

43. Tina Törnqvist (1957)

Hon är kvinnan bakom Kronprinsessan snygga stil och fyller Victorias garderob med det ena härliga plagget efter det andra. Med en förkärlek till starka färger kan vi se henne i allt från en helgul kappa till en blommig klänning i regnbågens alla färger – Tina har både makten och förmågan att lysa upp både sin egen och hela Sveriges tillvaro med sina väl valda plagg. 

Vänd dig till Tina om: Du är sugen på att köpa en färgstark kappa och behöver inspiration. 

LÄS MER: Kronprinsessans stylist delar med sig av sina bästa stylingtips!

Tina Törnqvist är kvinnan bakom kronprinsessans snygga stil. Foto: FREDRIK HESSMAN/TT / FREDRIK HESSMAN TT NYHETSBYRÅN

44. Carine Roitfeld (1954)

Hon var franska Vogues chefredaktör i tio år och är i dag chefredaktör på CR Fashion Book. Carine har en lång karriär inom modebranschen bakom sig, något som utan tvekan speglar av sig på hennes medvetna stil. Allt från coola jeans till snygga klänningar och leopardmönstrade kavajer fyller hennes minst sagt drömmiga garderob. 

Vänd dig till Carine om: Du känner för att förgylla din garderob med ett par nya coola jeans. 

Instagram: @carineroitfeld  

Carine Roitfeld var chefredaktör på franska Vogue i tio år och är i dag chefredaktör på CR Fashion Book. Foto: LAURENT LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

45. Mariam Doumbia (1958)

Tillsammans med sin man är hon den maliska musikduon Amadou & Mariam. Både på och utanför scenen klär sig paret i fantastiska traditionella kläder i härliga färger och mönster och är proffs på att matcha dessa med varandra. Miriam kombinerar gärna sina vackra klänningar med huvudbonader och stora färgstarka smycken – otroligt inspirerande!

Vänd dig till Mariam om: Du vill klä dig eklektiskt i härliga färger. 

Mariam Doumbia är ena halvan av den maliska musikduon Amadou & Mariam och inspirerar oss med sina färgstarka plagg. Foto: JUDY TOTTON/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

46. Ludivine Poiblanc (födelseår okänt)

Hon är stylisten som började sin karriär som moderedaktör på franska Vogue och har idag tagit med sig sin chica Paris stil till New York. Med en känsla för mode utöver det vanliga stylar hon både sig själv och andra i likväl klassiska som mer unika plagg i härliga mönster och färger. Ludivine älskar enkla plagg i jordnära färger och hon är ett proffs på att ta fram det unika ur det avskalade och enkla. 

Vänd dig till Ludivine om: Du vill lära dig hur du ger ett par kostymbyxor och en enkel topp en unik touch. 

Instagram: @ludivinepoiblanc 

Ludivine Poiblanc började sin karriär som moderedaktör på franska Vogue och har idag tagit med sig sin chica Paris stil till New York. Foto: Stockholm Streetstyle

47. Daphne Selfe (1928)

Hon är känd över hela världen som den äldsta professionella modellen och lever efter mottot att du kan vara både självsäker och vacker i vilken ålder som helst. Daphne imponerar ständigt med den ena coola outfiten efter det andra och har en stil som är både kvinnlig, kaxig och iögonfallande, allt på samma gång. Favoritplagget är en långa kjolar, gärna i starka färger. 

Vänd dig till Daphne om: Du vill lära dig hur du stylar en cool outfit med en lång färgstark kjol. 

Instagram: @daphneselfe 

Daphne Selfe är känd över hela världen som den äldsta professionella modellen. Foto: RICHARD YOUNG/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

48. Jenna Lyons (1969)

 Hon är den amerikanska modedesignern som dagligen fångar New York- bornas blickar när hon vandrar längst Manhattans gator i sina iögonfallande outfits. Både färger, mönster och häftiga designer är välkomna i Jennas garderob, som aldrig går ur stil. Favoritplagget är långa vida kostymbyxor i ett härligt mönster. 

Vänd dig till Jenna om: Du är sugen på att köpa ett par kostymbyxor som sticker ut ur mängden. 

Instagram: @jennalyons 

Jenna Lyons är modedesignern som fångar New York- bornas blickar när hon vandrar längst Manhattans gator i sina snygga outfits. Foto: ANTHEA SIMMS / CAMERA PRESS CAMERA PRESS

49. Karin Ericsson Wärn (1963)

Som svensk modeskribent och rektor på Beckmans Designhögskola har hon kunskaper om mode och stil som vi alla bara kan drömma om att besitta. Själv klär hon sig gärna i svarta stilrena plagg. Bekväma kjolar och toppar tar upp det mesta av platsen i hennes garderob, även om de många färgstarka skorna är Karin största prioritering. 

Vänd dig till Karin om: Du vill lära dig hur du bäst matchar till outfit med ett par färgstarka skor. 

Instagram: @karinaericssonwarn 

LÄS MER: Följ med till Beckmans och se mer av Karinas garderob! 

Karin Ericsson Wärn är rektorn på Beckmans Designhögskola som älskar färgstarka skor. Foto: Foto: Weronika Bela

50. Neneh Cherry (1964)

Hon är den svenska sångerskan som aldrig gör oss besvikna med sin häftiga stil. I Nenehs garderob förekommer det inga tråkiga kläder, i t-shirt klänningar, oversizade skjortor och chunky sneakers tar hon sin plats på scenen och inspirerar oss alla till att vilja bli lika coola som henne. ”Min mentalitet kommer från punken”, säger Neneh till Damernas Värld. 

Vänd dig till Neneh om: Du vill ha inspiration till hur du stylar en look med en t-shirt klänning och ett bara snygga sneakers.

Instagram: @nenehcherryofficial 

LÄS MER: Neneh och Titiyo om stil och systerskap

Neneh Cherry är sångerskan som aldrig gör oss besvikna med sin coola stil. Foto: ED/JL/TCS/CAMERA PRESS/TT / CAMERA PRESS TT NYHETSBYRÅN

51. Isabel Marant (1967)

Hon är den franska modedesignern som tillverkar plagg hon själv vill bära. Med en feminin och bohemiskt avslappnad signaturlook har hon den moderna och aktiva kvinnan i åtanke, både när hon klär sig själv och andra. Coola skjortor och skinnbyxor är två favoriter i Isabels garderob. 

Vänd dig till Isabel om: Du är sugen på att hitta en bohemisk signaturlook.

 Instagram: @isabelmarant 

LÄS MER: Isabel Marant: ”Jag känner mig inte som mig själv utan mitt grå hår.” 

Isabel Marant är den franska modedesignern med en bohemiskt avslappnad signaturlook. Foto: WWD/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

52. Carmen DellOrefice (1931)

Den amerikanska skådespelerskan och supermodellen är en riktig veteran när det kommer till mode och har jobbat inom branschen sedan hon var i tonåren. I outfits som gång på gång får oss alla att häpna, inspirerar hon med sin eleganta stil – figursydda klänningar Carmens specialitet. 

Vänd dig till Carmen om: Du vill hitta en elegant klänning som får alla i din omgivning att tappa hakan. 

Instagram: @carmen_dellorefice 

Carmen Dell’Orefice är både skådespelerska och en av världens äldsta supermodeller. Foto: KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

53. Mischa Billing (1966)

Hon är inte bara en svensk sommelier och matproffs utan har också ett öga för mode. Med förmågan att utföra allt som hon ger sin in på med finess och passion, pryder hon ofta tv-rutan iförd härliga outfits. Misha klär sig gärna i klassiska och stilrena plagg, men är inte rädd för att växla upp och trä på sig en iögonfallande galaklänning när tillfället bjuder. 

Vänd dig till Mischa om: Du är ute efter en ny finklänning, perfekt till nästa festliga tillfälle. 

Instagram: @mischabilling 

LÄS MER: ”Efter 50 är jag mer säker i min stil och mina beslut.”

Mischa Billing är matproffset från Sveriges mästerkock som också vet hur man klär sig. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

54. Natalie Messenet (1965)

Hon är den amerikanska modeentreprenören som bland annat grundade modeportalen Net-a-Porter. Med sin stil som är både gullig, kaxig och elegant, förmedlar hon en känsla av att varje dag är ett festligt tillfälle. Vi ser henne i allt från härliga långklänningar i spets till haute couture kostymer i granna färger – Natalie slutar aldrig inspirera.  

Vänd dig till Natalie om: Du är sugen på att investera i en riktigt lyxig couture kostym.

Instagram: @nat_mass 

Natalie Messenet grundade modeportalen Net-a-Porter och slutar aldrig inspirera med sin stil. Foto: Instagram: @nat_mass

55. Mika Kjellberg (1959)

Grundaren till den svenska modellagenturen Mikas och har under sina många år inom branschen snappat upp ett och annat när det kommer till mode. I enkla och stilrena plagg tar Sveriges så kallade modellmamma fram den ena supermodellen efter den andra och hon slutar aldrig leverera. I Mikas garderob är den klassiska blusen en stor favorit. 

Vänd dig till Mika om: Du är ute efter en ny snygg blus till sommaren. 

Mika Kjellberg är grundaren till modellagenturen Mikas och klär sig i snygga stilrena plagg. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

56. Michelle Obama (1964)

Advokaten och den före detta presidentfrun är inte bara en stark, vacker och otroligt inspirerande, utan har också en riktigt snygg stil. Här har ni en kvinna med pondus, vilket avspeglar sig i de outfits hon bär. Vi ser ofta Michelle i klassiska plagg där snygga blusar och kvinnliga klänningar är två favoriter. Varje look piffas till med ett par stilrena klackar. 

Vänd dig till Michelle om: Du vill ha tips på hur du bär upp vilken outfit som helst med ett par stilrena klackar. Och om du vill hitta träningspeppen. 

Instagram: @michelleobama 

LÄS MER: Så hyllade Michelle Obama svensk design under sitt Sverige-besök. 

Michelle Obama är den uppmärksammade före detta presidentfrun, vars pondus avspeglar sig i hennes stil. Foto: KASPAR WENSTRUP/ALLER/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

57. Kris Jenner (1955)

Hon är inte bara en enormt framgångsrik affärskvinna och mamma till alla barnen Kardashian, utan har också gjort sig känd över hela världen som en kvinna med stil. Chris älskar välskräddade outfits i lyxiga material och inspirerar oss ofta med sina många kostymer i alla möjliga färger och modeller. 

Vänd dig till Chris om: Du är sugen på att införskaffa dig en ny lyxig kostym. 

Instagram: @krisjenner 

Kris Jenner har gjort sig känd som mamman till alla barnen Kardashian och som en kvinna med stil. Foto: WOOT / BACKGRID US / TT / BACKGRID US TT NYHETSBYRÅN

58. Catherine Deneuve (1943)

Hon är den franska skådespelerskan som vet hur man klär sig. Med både pondus och passion lyckas hon bära upp det mesta på ett strålande vis. Klänningar i spets, snygga kappor i lack och varierande färger, leopardmönstrade kavajer och härliga sommarklänningar, ja i Catherines garderob hittar vi det mesta.

Vänd dig till Catherine om: Du är sugen på att införskaffa dig en härlig lackkappa. 

Instagram: @catherine_deneuve_dorleac 

LÄS MER: Damernas Världs intervju med den franska ikonen! 

Catherine Deneuve är en av franskrikes populäraste skådespelerskor, som vi ofta ser stråla i sina snygga outfits. Foto: KCS PRESSE / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

59. Grace Jones (1948)

Hon är den jamaicansk-amerikanska fotomodellen som gjort sig känd över hela världen för sina uppseendeväckande och påkostade plagg. Grace är minst sagt en expert på att maxa en outfit och gör detta mycket och ofta på ett stilsäkert vis. Med coola klänningar, masker och iögonfallande huvudbonader inspirerar hon oss till att våga utmana vår stil. 

Vänd dig till Grace om: Du vill ha inspiration till hur du maxar din outfit med coola och unika accessoarer 

Instagram: @gracejonesofficial 

Grace Jones har gjort sig känd över hela världen för sina uppseendeväckande och påkostade plagg. Foto: WWD/REX/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

60. Titiyo Jah (1967)

Den svenska pop- och soulsångerskan har en stil som är coolare än många andras. I bohemiska och avslappnade plagg trivs hon som bäst och vi ser henne ofta i luftiga långklänningar, stora t-shirts och häftiga hattar. Titiyo kan bära upp det mesta och gör det på ett härligt vis. 

Vänd dig till Titiyo om: Du är intresserad av att införskaffa dig en ny avslappnad långklänning till sommaren. 

Instagram: @therealtitiyo 

LÄS MER: Titiyo och Neneh Cherry i intervju om stil och systerskap.  

Titiyo Jah är pop- och soulsångerskan som gärna klär sig i bohemiska och avslappnade plagg. Foto: Instagram: @therealtitiyo

61. Cher (1946)

Hon är den amerikanska artisten och skådespelerskan vars stil är någonting utöver det vanliga. Som proffset hon är på att ständigt förändra sin look, både när det kommer till kläder och frisyr, kan vi se henne i allt från en färgstark indiandräkt med ett passande lång svart hår, till en kavaj med breda axlar och unika detaljer med ett rödlätt svall – Cher ser alltid till att hålla sig unik. 

Vänd dig till Cher om: Du också vill lära dig hur du på bästa sätt matchar frisyren med din unika outfit. 

Instagram: @cher 

Cher är artisten och skådespelerskan med en stil utöver det vanliga. Foto: Instagram: @cher

62. Alison Loehnis (1970)

Hon är chefen på Net-a-Porter som varit med och utvecklat onlineshoppingen så som vi känner till den i dag. Trendsäkert stylar hon sina outfits likväl till vardags som till röda mattan och modevisningar. Kostymer, kjolar och snygga klackar – i Alisons garderob ryms det mesta. 

Vänd dig till Alison om: Hur du bäst matchar en kjol med ett par snygga klackar. 

Instagram: @alisonloehnis 

Alison Loehnis är chefen på Net-a-Porter, som utvecklat onlinshoppingen så som vi känner till den idag. Foto: JAMES PELTEKIAN / CAMERA PRESS

63. Ewa Fröling (1952)

Hon är den svenska skådespelerskan som dagligen inspirerar oss med sina både häftiga, vackra och stilsäkra outfits. Ewa vet hur man klär sig på ett ledigt och lekfullt vis, i en mönstrad klänning eller ett par jeans och en skjorta med en häftig jacka till rockar hon både vardagliga och mer festliga tillfällen.  

Vänd dig till Ewa om: Du vill få inspiration till hur du matchar dina vardagliga plagg med lekfulla detaljer. 

Ewa Fröling är en av Sveriges främsta skådespelerskor, som också inspirerar oss med sin lediga och lekfulla stil. Foto: CECILIA LIJETON / TT / CECILIA LILJETON TT NYHETSBYRÅN

64. Helen Mirren (1945)

Hon är den brittiska skådespelerskan som utan tvekan vet hur man klär sig. Vi ser henne i allt från glamorösa långklänningar till härliga blommiga sommaroutfits och enkla vardagslooks. Helen älskar starka färger och festliga plagg, som hon gärna matchar med större halsband. 

Vänd dig till Helene om: Du är sugen på att välkomna fler festliga plagg till din garderob. 

Instagram: @helenmirren 

Helen Mirren är skådespelerskan som gärna klär sig i festliga plagg. Foto: VISTAPRESS / G. CHLEBAROV / VIST / CAMERA PRESS CAMERA PRESS

65. Annie Lennox (1954)

Hon är musiken från Skottland som inte bara bjuder oss på härlig musik utan som också delar med sig av sina många snygga outfits. Hon är ett fan av det enkla och stilrena, men är samtidigt inte rädd för att matcha en outfit med en mönstrad scarf, en hatt eller varför inte en snygg brosch. I Annies garderob är den coola jackan och en enkel blus två favoriter.

Vänd dig till Annie om: Du också är sugen på att piffa upp din vardagsoutfit med detaljer, såsom en snygg scarf eller en brosch. 

Instagram: @officialannielennox 

Musikern Annie Lennox är ett proffs på att matcha en outfit med en snygg scarf eller hatt. Foto: Instagram: @officialannielennox

66. Lauren Hutton (1943)

Den amerikanska fotomodellen och skådespelerskan är ett proffs på att förvandla det enkla och stilrena till något både elegant och kvinnligt och har inspirerat oss med sin snygga stil under många år. I allt från en avslappnad vit skjorta och ett par snygga jeans till en figursydd kostym i sammet, får Lauren oss alla att tappa hakan med sin fantastiska utstrålning. 

Vänd dig till Lauren om: Du vill lära dig hur du bäst matchar en vit skjorta med ett par snygga jeans. 

Lauren Hutton är fotomodellen som inspirerat oss med sin snygga stil i många år. Foto: RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

67. Tina Knowles (1954)

Hon är en amerikansk modedesigner och Beyoncés mamma, men också en kvinna som vet hur man klär sig. Under åren har hon inspirerat oss med sina många fantastiska röda mattan plagg. Tina är en mästarinna på att klä sig i vackra klänningar med iögonfallande detaljer, såsom spets och ibland även ett par fjäderklädda vingar. 

Vänd dig till Tina om: Du också är intresserad av att maxa ett plagg med annorlunda detaljer. 

Instagram: @mstinalawson 

Tina Knowles är inte bara Beyoncés mamma utan också en duktig modedesigner. Foto: SARA JAYE WEISS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

68. Helena Christensen (1968)

Hon är den danska fotomodellen som aldrig slutar imponera. Helena låter inte någon ålder vara ett hinder för att hon ska klä sig som en riktig stjärna. I tighta jeans, snygga silkesblusar och figursydda klänningar, ser vi henne posa framför kameran och hon levererar gång på gång den ena snygga looken efter den andra. 

Vänd dig till Helena om: Du vill lära dig hur du stylar den perfekta vardagsoutfiten med en snygg silkestopp. 

Instagram: @helenachristensen 

Helena Christensen är den danska fotomodellen som vi ser posa framför kameran i det ena snygga plagget efter det andra. Foto: Instagram: @helenachristensen

69. Drottning Margrethe av Danmark (1940)

Hon är inte bara Danmarks drottning utan också en modedrottning som gång på inspirerar oss med sin enastående stil. Margarethe är en av få kungligheter som själv stylar sina looks och gör detta på ett kreativt vis – enkla plagg är hennes melodi och vi ser henne ofta i snygga kavajer och drömmiga sommarklänningar, men också ett och annat festligt plagg. 

Vänd dig till Margarethe om: Du du vill lära dig hur du stylar det enkla och vardagliga på ett nytt kreativt vis.

Drottning Margrethe av Danmark designar sina egna kläder. Foto: NESVOLD, JON OLAV / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

70. Tonne Goodman (1952)

Hon var moderedaktör för amerikanska Vogue i 20 år och gjorde sig känd för att styla sina modeller i klassiska och stilrena plagg med den praktiska kvinnan i fokus, något som också beskriver hennes egen garderob i allra högsta grad. Vi ser henne ofta i enkla Levi’s, collegetröjor och skjortor som hongärnar matchande med en silkesscarf runt halsen.  

Vänd dig till Tonne om: Du vill lära dig hur du stylar en look med en snygg silkesscarf.

Instagram: @tonnegood 

Tonne Goodman är moderedaktören för amerikanska Vogue som älskar klassiska och stilrena plagg. Foto: THOMAS IANNACCONE/PENSKE MEDIA/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

71. Sarah Jessica Parker (1965)

Vi är nog många som någon gång drömt om att kunna efterlikna den amerikanska skådespelerskans stil, som alltid är lika elegant, stilsäker och bara helt rätt. Härliga och kvinnliga klänningar är en favorit hos Sarah Jessica, som hon gärna matchar med ett par snygga klackar. 

Vänd dig till Sarah Jessica om: Du vill införskaffa dig en ny lyxig klänning i en kvinnlig modell. 

Instagram: @sarahjessicaparker 

Sarah Jessica Parkers stilresa tog ordentlig fart när hon spelade Carrie i Sex And The City. Foto: Instagram: @sarahjessicaparker

72. Diane Keaton (1946)

Den amerikanska skådespelerskan är en fena på att inspirera oss med sin häftiga stil. Med hjälp utav mönstrade kavajer, coola kjolar och långa kappor tar hon fram den ena snygga outfiten efter den andra och hon är inte rädd för att sticka ut ur mängden. En favorit bland Dianes imponerande samling av accessoarer är en snygg hatt i en neutral färg.  

Vänd dig till Diane om: Du vill lära dig hur du bäst matchar en outfit med en snygg hatt. 

Instagram: @diane_keaton 

Diane Keaton fick sitt stora genombrott i Gudfadern och har under sin skådepelarkarriär inspirerat oss med sin häftiga stil. Foto: Instagram: @diane_keaton

73. Drottning Elizabeth av Storbritannien (1926)

Storbritanniens drottning har kommit att bli en betydelsefull stilikon för många britter, men imponerar även på oss utanför gränserna med sin fantastiska stil. Som den mästarinna hon är på klassiskt mode, kan vi se henne i allt från färgstarka kappor till välskräddade kostymer – och hon är ett proffs på att matcha en outfit med både skor och handväska. 

Vänd dig till Elizabeth om: Du vill lära dig hur du matchar din outfit med de rätta skorna och en snygg handväska. 

Drottning Elizabeth är en av Storbritanniens största modeikoner. Foto: / SOLO / TT / SOLO TT NYHETSBYRÅN

74. Judi Dench (1934) 

Den brittiska skådespelerskans stil är både vacker, kvinnlig och häftig – allt på samma gång. Vi ser henne i allt från snygga kappor och vackra klänningar till mer bohemiska plagg i starka färger och varierande mönster. Judis stil utstrålar minst sagt självsäkerhet och imponerar på oss gång på gång. 

Vänd dig till Judi om: Du vill styla den perfekta looken men mycket färger och mönster och en extra gnutta självsäkerhet. 

Judi Dench är skådespelerskan som vi bland annat kan se i flera Bondfilmer och som tycker om att klä sig i bohemiska plagg. Foto: MATT CROSSICK / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN