Foto: SanneBerg

Stylingtipsen som hjälper dig att hitta rätt bland säsongens badmode

Tycker du att det är en pärs att prova badkläder? Och har svårt att hitta en bikini eller baddräkt som du trivs i? Lugn, här kommer några tips som kan ge guidning i passformsdjungeln.

Först och främst: När det gäller badkläder så är det absolut viktigaste att du hittar något som du känner dig fin och bekväm i. Glöm alla regler du hört om vad man "kan" eller "inte kan" ha – allting är okej.

Om du känner dig lite vilsen bland alla olika modeller och passformer kan det dock vara skönt med lite guidning. Vi har därför satt samman några stylingtips till säsongens trender, som kanske kan ge lite hjälp på traven.

För enkelhetens skull har vi valt att utgå från fyra olika "kroppstyper". Men, som sagt, detta är bara tips som referens och du kan självklart anpassa dem helt efter dina egna önskemål.

Kroppstyp timglas

Har samma mått runt bysten och höfterna och en smalare midja.

Stylingtips: Om ditt mål är att ge ett intryck av en mer rak kroppsform är matchade bikinidelar, gärna monokroma, ett hett tips.

 

Kroppstyp rektangel

Ganska rak kroppsform utan tydlig midja. Kroppen har samma mått runt byst, midja och höfter.

Stylingtips: Om du är ute efter tydligare former kan det vara värt att satsa på en baddräkt med utskuren midja eller ett bälte som markerar midjan. Det klassiska tipset att horisontella ränder förstorar och vertikala ränder förlänger stämmer!

 

Kroppstyp triangel (spetsen upp)

Höfterna är bredare än bysten, och kroppen kan sägas likna formen av ett päron.

Stylingtips: Om du vill ge en illusion av en fylligare byst och bredare axlar är en bandeau- eller bikinitopp med volang perfekt. Mörkare toner nertill och färg upptill kan också vara ett tips om du vill att höfterna skall uppfattas mindre.

 

Kroppstyp triangel (spetsen ner)

Höfterna är smalare än midjan, magen och bysten.

Stylingtips: En mönstrad underdel eller en trosa i bredare modell gör att höfterna accentueras, så om du vill ge ett intryck av bredare höfter kan nederdelar med detaljer eller draperingar vara ett bra alternativ. Har du stor byst är en bikiniöverdel med breda axelband toppen för bästa komfort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!