I höst är det trendigt med kostym – här är våra favoriter.
I höst är det trendigt med kostym – här är våra favoriter. Foto: Jason Lloyd Evans

Höstens trendigaste kostymer – från businesschic till färgstarkt

En kostym är det ultimata powerplagget att bära till både fest och kontor. Vi har plockat ut trendköpen att spana in lagom till hösten 2019!

Om du behöver en ny kostym till kontoret eller om du letar efter ett festligt set är en sak klar – kavaj och kostymbyxor är en kombination att förlita sig på hösten 2019. Monokroma looks i samma nyans från topp till tå, breda axlar à la 80-talet eller dubbelknäppta varianter i riktig businessanda. Vi har valt ut fyra av höstens hetaste kostymtrender – och självklart handplockat köpen du behöver!

LÄS MER: Tidlösa och lättburna kavajer att bära till kontoret i höst

 

1. Mega-monokromt: Enfärgad och färgglad kostym

Den helmonokroma, färgstarka looken rimmar rätt med höstmode 2019. Snegla på riktiga färgklickar som livar upp under säsongens mörkaste dagar.

Shoppa trenden!

1. Rosa kostym

Liva upp höstmörkret med en skär kulör. Den här rosa kostymen med kavaj och byxa från & Other Stories uppfyller två trendkrav – färgstark och rutig. Läs mer och köp här.

2. Röd kostym

En röd kostym som den här från 2ndday, med kavaj och byxa, är en riktig powerdress som låter alla blickar landa på just dig. Läs mer och köp här.

3. Blå kostym

En himmelsblå kostym som den här med kavaj och byxa från Totême lyser upp vilken trist höstdag som helst. Matcha med en t-shirt och sneakers för en mer avslappnad look. Läs mer och köp här.

4. Gul kostym

Låt en del av den gyllene färgskalan bli en del av din höstgarderob. Den här välskräddade kostymen från Matériel med kavaj och byxa smickrar kurvorna och passar lika bra till kontor som till fest. Läs mer och köp här.

2. Business! Kostym till kontor

Kostym till kontor är alltid rätt – särskilt hösten 2019. Investera i välstrukturerad powersuit som funkar lika bra på jobbet som på festen – den får mer än gärna vara dubbelknäppt.

Shoppa trenden! 

1. Dubbelknäppt svart kostym

En dubbelknäppt svart kostym är en riktig vardagshjälte till kontoret. Den här med matchande kavaj och byxa från H&M blir din till budgetpris. Läs mer och köp här.

2. Grå kostym

En skräddad kostym som den här från Filippa K med matchande kavaj och byxa är ett evigt basplagg du aldrig kommer tröttna på. Läs mer och köp här.

3. Enkelknäppt kostym

En klassisk kostym som den här från Arket med tidlösa snitt och välskräddade detaljer tröttnar du inte på i första taget. Läs mer och köp här.

4. Brun dubbelknäppt kostym

En brun kostym som den här från J. Lindeberg med dubbelknäppt kavaj och vida kostymbyxor rimmar rätt med höstens dressade trend. Läs mer och köp här.

3. Mönstrad kostym – ju mer desto bättre

En mönstrad kostym är ett givet nyckelplagg i höst. Djuriska influenser, chict hundtandsmönster och alla former av rutor är inslag som sticker ut lite extra mycket för säsongen.

Shoppa stilen!

1. Rutig kostym

En rutig kostym som den här från Gina Tricot med kavaj och byxa i figurnära modell gör dig till festens – eller vardagens – mittpunkt. Läs mer och köp här.

2. Storrutig kostym med oversize-kavaj

Blårutig kostym från Monki med kavaj och byxa i oversize-modell. Styla med sneakers eller klackar beroende på tillfälle. Läs mer och köp här.

3. Avslappnad kostym

Avslappnad kostym från Diane von Furstenberg med detaljrikt mönster och lös passform. Läs mer och köp här.

4. Kostym med kavaj och kjol

Om du tröttnar på kostymbyxan är det bara att välkomna en kostym med kavaj och kjol istället. Det här setet från H&M är plånboksvänligt och precis lika trendsäkert till den dressade hösten. Läs mer och köp här.

4. Oversize-kavaj à la '80s

Trendsäkra hösten 2019 genom att klicka hem en 80-talsinspirerad oversize-kavaj med riktigt brett axelparti. Hittar du en avlagd kavaj i en mans garderob har du tur – ett par storlekar för stor med lös passform är helt rätt look.

Shoppa stilen!

1. Rutig oversize-kavaj

En rutig oversize-kavaj kan du matcha med allt. Den här från Monki blir din till budgetpris. Läs mer och köp här.

2. Exklusiv oversize-kavaj

Exklusiv kavaj från Totême i en stilsäker, avslappnad modell. Pluspoäng för dess axelvaddar för rätt 80-talslook! Läs mer och köp här.

3. Beige oversize-kavaj

Kamelfärgad oversize-kavaj från H&M i enkelknäppt modell. Stilsäker och tidlös! Läs mer och köp här.

4. Budgetkavaj

Budgetkap till oversize-kavaj från Lindex i stilsäkert snitt. Läs mer och köp här.

Läs mer om höstens hetaste trender 2019:

Höstmode 2019: Allt om säsongens hetaste trender, färger och plagg

Höstkappor 2019 – 25 stilrena köp att älska länge (från budget till lyx!)

Höstskor 2019 – sno stilen från catwalken med säsongens bästa köp

Aktuellt just nu