Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Damernas Värld i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Säsongens snyggaste jeans 2022 – trenderna och så stylar du dem

Vilka jeans för dam gäller 2022? Vi har plockat ut säsongens snyggaste jeans från bootcut och baggy till barrel jeans och flares. Och dessutom visar vi hur du kan bära dem snyggt den här säsongen! 

Hannah Sjöström

Från baggy, bootcut, flares, hög midja eller låg – när det kommer till jeans finns det en (eller många gånger flera!) smaker för alla. Och det bästa är att bland årets trender ser vi också flera olika modeller; raka, vida, mom jeans, flare och jeans med hög midja. Från klassiska modeller till säsongens mest trendiga köp – Damernas Värld listar de bästa jeansen för 2022.

LÄS ÄVEN: Modechefen: ”Så stylar jag jeans som sätter vårlooken”

1. Stilsäkra mom jeans

Mom jeans har hög midja och avsmalnade ben och är en favoritmodell hos många. Och vi är inte förvånade – de har den perfekt avslappnade och nonchalanta looken som går lika bra att styla till klackar som till sneakers. 

Mom jeans i ekologisk bomull 

Klicka på bilden (länk till Weekday).

Extra höga mom jeans i ekologisk bomull med hög midja och avsmalnade ben. Finns i flera olika nyanser. Mer info och köp här (Länk till Weekday).  

Mom jeans i lös modell 

Klicka på bilden (länk till Gina Tricot).

Klassiska mom jeans med hög midja utan stretch och avsmalnande ben. Perfekta basjeans till garderoben. Mer info och köp här (Länk till Gina Tricot).  

2. Klassiska raka jeans

Få plagg är mer klassiska än ett par raka blåjeans. Tidlösa, smickrande för alla former, och enkla att matcha med olika plagg. De raka jeansen är dina vänner i vått och torrt! (Dessutom passar de till alla skor du har i garderoben!) Välj ett par i kortare modell om du vill ha riktig trendkänsla! 

Raka jeans från Filippa K

Klicka på bilden (länk till Filippa K).

Snygga och sköna jeans med hög midja, rakt, hellångt ben och lite stretch. Perfekt vårfärg! Mer info och köp här (Länk till Filippa K).  

Raka jeans med extra hög midja 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Monki).

Raka jeans med hög midja och lite stretch. Mellanblå nyans och gjorda i delvis ekologisk bomull. Zami classic blue jeans från Monki. Mer info och köp här (länk till Monki).  

Raka jeans från Filippa K 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Filippa K).

Raka jeans med något kortare ben från Filippa K. Ingår i hennes Core-sortiment av plagg som alltid finns. Stella jeans i mid blue wash. Mer info och köp här (Länk till Filippa K).  

Svarta raka jeans

Raka, snygga, ankellånga jeans från Cos. Matcha med skjorta och loafers för en klassisk sommarstil. Tillverkad av 99% återvunnen bomull. Mer info och köp här (länk till Cos).

Stylingtips för olika jeansmodeller.

3. Vida jeans

2022 fortsätter de vida jeansens att vara i säsong. Byxorna syns överallt, och i många olika tappningar. Ju högre och vidare desto bättre – maxa jeansens 70-talsvibbar med hjälp av retro sneakers eller sandaletter. Vida byxor kallas också ibland för flare eller wide leg. 

Ace - vida jeans från Weekday 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Weekday).

De vida jeansen Ace från Weekday har länge varit populära för sin sköna passform - hög midja - och långa ben. (Kan köpas i kortare benlängd.) Gjorda i ekologisk bomull och denna nyans heter Air Blue. Mer info och köp här (Länk till Weekday).  

Vida jeans i mellanblå nyans med hög midja 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex).

Vida jeans med hög midja och extra vida ben från Lindex i så kallad ”Better Denim”, där jeansen färgas med mindre vattenförbrukning. Mer info och köp här (Länk till Lindex). 

Vida jeans

Ljusa vida jeans i en krämfärgad nyans, perfekt för vår och sommar. Breda ben och låg midja. Hållbart tillverkad av ekologisk bomull. Mer info och köp här (länk till Cos).

4. Utsvängda bootcut jeans

Bootcut håller ett stadigt grepp om modevärlden och är trendiga även i höst. En tight modell med lätt utsvängda ben är en smickrande investering för alla kroppar – här kan du läsa om hur DV:s chefredaktör stylar jeansen på bästa 70-talsvis. 

Hållbara jeans i bootcut modell 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Kappahl).

Lätt utsvänga bootcut jeans med hög midja och smal passform, gjort i stretchig bomullsmix. Perfekta vardagsbyxor! Susan bootcut jeans från Kappahl. Mer info och köp här (Länk till Kappahl). 

Bootcut jeans med hög midja 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Boozt).

Bootcut jeans med hög midja från Levi's. Flaremodell, formsydda från höfterna till låren och utsvängda vid knäna till anklarna. Mer info och köp här (Länk till Boozt). 

Bootcut jeans i svart modell 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Åhléns).

Svarta, stretchiga bootcut-jeans med pressveck, hög midja och utsvängda ben från Wera. Mer info och köp här (Länk till Åhléns).

5. Barrel jeans med vidd i benen 

I vår och sommar är jeansen i barrelmodell en trendig och stilsäker powerbyxa. En avslappnad och cool modell som sitter löst och ledigt. Barrel jeans, banana jeans och ballon jeans är nästan samma sak: hög midja à la 80-tal, vidd i benen och smal runt anklarna. Det skiljer sig lite hur själva benens silhuett ser ut. Barrel betyder tunna, eftersom silhuetten påminner om en sådan. 

Jeans i barrelmodell med ljus tvätt

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).

Jeans i barrelmodell i fin blå färg. Det perfekta köpet som tillför den där extra trendkänslan i garderoben. Mer info, köp här (länk till Arket).

Svarta jeans i barrelmodell

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Cos).

Hållbart tillverkade av ekologisk bomull och utan metallnitar för enkel återvinning. Svarta barreljeans med generösa ben och mellanhög midja. Mer info och köp här (Länk till Cos).  

Jeans i barellmodell med hög midja

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Farfetch).

Jeans i högre prisklass från Frame. Ljust tvättade i barrelmodell med hög midja och kortare ben. Tillverkad av bomull och återvunnen bomull. Mer info och köp här (länk till Farfetch).

LÄS MER: Vårens sneakers 2022: Här är säsongens bästa köp!

LÄS MER: Modechefen: ”Så stylar jag skjortklänningen”