Inspireras av New Yorks mest inkluderande visning – Chromat AW18

Det amerikanska märket Chromat bjöd på en stor drös glädje under sin visning på New Yorks modevecka. Varför? Modellerna på catwalken såg alla olika ut – med egna stilar och attityd. Kolla in de härliga bilderna från visningen här!

Även om fler och fler modeller av olika härkomster, storlekar och åldrar börjat synas på catwalken under de senaste åren har modevärlden fortfarande en lång väg kvar att gå. Enligt 

The Fashion Spots jämställdhetsrapport för New Yorks SS18-modevecka i fjol, domineras visningarna fortfarande av vita, unga, smala modeller – men denna dominans blir mindre för varje säsong.

LÄS OCKSÅ: Streetstyle från New York – här är modeveckans bästa looks

Ett märke som är bra på inkludering är Chromat – det amerikanska bad- och träningsmärket som är känt för att utmana normer och skönhetsideal. Under årets visning syntes bland andra svenska modellen Sabina Karlsson (som tidigare varit omslagsmodell för Damernas Värld), Ericka Hart som överlevt bröstcancer och modellen Diandra Forrest som har diagnosen albinism. Spana in de inspirerande bilderna här!

Chromat AW18 – se bilderna från visningen: