Foto: Kristian Krebs

IKEA instiftar modepris

Möbelföretaget  Ikea ger sin in i modebranschen, i alla fall på ett garderobshörn. Det svenska företaget instiftar nämligen ett nytt modestipendium. 

Tävlingen går ut på att visa upp sin designkreation i en garderob från Ikea, som en modeshow i garderobsform. Stipendiet, som är på hela 50 000 kronor, går till den som lyckas med att utnyttja det lilla utrymmet på ett fyndigt och uppfinningsrikt sätt.
- IKEA brinner för svensk design och har gjort många samarbeten med formgivare genom åren. Det känns väldigt kul att nu skapa ett forum för oetablerade designers. Det är svårt att hitta en bättre plats än i en PAX garderob, säger    Tina Björeman, IKEA.

Inom kort kommer Ikea att utse 25 kandidater från tävlingen, som alla kommer att ställa ut sina garderobskreationer i Ikeas temporära modegalleria i Bibliotekstan i Stockholm. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!