Höstmode från Hope

Svenska modemärket HOPE valde denna säsong ingen mindre stad än Paris för sin visning av höstmodet. Kollektionen heter Playful och nog är det en lekfull modehöst som vi ser från 2010 års Guldknappenvinnare. DV:s Sania Claus Demina passade på att ta en pratstund med Ann Ringstrand som berättar om hawaiiskjortorna, afron och HOPES sprillans nya symbol.Ann Ringstrand, berätta om kollektionen?– Modebranschen kan ju vara väldigt seriös så jag ville att denna kollektion skulle vara lekfull och därför heter den "Playful". I mitt huvud såg jag mycket cirklar så vi utvecklade tyger och mönster med runda former. Vi skapade en symbol för att påminna oss om att en dos lekfullhet i livet är nödvändigt. Planen är att ha med symbolen i framtida kollektioner av HOPE. 

Vilket är ditt favoritplagg?– Åh, det måste vara "the Maui blouse", jag kunde inte bli av med idén om att Hawaii-skjortan kommer tillbaka. Ibland får man som designer en vision, om att det här, det kommer att bli jättebra. Så jag väljer den, och även klänningen då förstås.  

Hur känns det att visa höstmodet i Paris?– Det är roligt! Jag tycker att det framförallt visar vår ambition, vår riktning och vad vi vill. Det var kul att känna på hur det är att boka modeller i Paris och förbereda en presentation, även om det inte var en stor visning. Men jag vill gärna fortsätta att vara här.

Vad är nytt för denna säsong? – Vi har gjort väldigt mycket vävda tyger själva, som prickarna (kommer i kostymer och kappor) och då har vi samarbetat med väverier, annars brukar man köpa det som redan finns. Kopparmetallen på skorna är också nytt! 

Berätta om afrot på modellernas huvuden, hur kom du på idén?– Någonstans när jag började fundera kring cirklarna, så såg jag att jag ville ha någon form av bollar på huvudet. Jag fick en vision helt enkelt. 

och symbolen?– Den har vi jobbat med rätt länge faktiskt. Dels var det ju cirkeln och så ville vi få in ett "H" med ögon. Så det är en liten uggla som blir ett H och det ska då symbolisera lekfullhet. 

Planer för HOPE i framtiden? – Vi hoppas på att öppna fler butiker. Kommer även att satsa på Norge så vi har fler butiker utomlands.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!