Artikeln innehåller annonslänkar

H&M släpper kollektion med den indiske designern Sabyasachi Mukherji.
H&M släpper kollektion med den indiske designern Sabyasachi Mukherji. Foto: TT

Här är H&M:s senaste designersamarbete – första i sitt slag

H&Ms nästa designersamarbete blir med den indiske designern Sabyasachi Mukherji och tema för kollektionen är ”Wanderlust” – lusten att resa.

H&M avslöjade under tisdagen sitt senaste samarbete, som denna gång blir tillsammans med den indiske designern Sabyasachi Mukherji. Kollektionen blir H&M:s första med en indisk designer och kommer att släppas den 16 april 2020.

Sabyasachi Mukherjis märke går under eget namn, Sabyasachi, och grundades 1999. Idag är märket minst sagt populärt på hemmaplan, med fem flaggskeppsbutiker runtom i Iandet. Sabyasachi specialiserar sig på couture i första hand – vilket kommer att synas i kollektionen med H&M, vars tema är reslust och till vilken man har inspirerats av den ”moderna och globala nomaden, som vill addera något extra till sin garderob”.

– Jag är väldigt glad över att kunna avslöja samarbetet med H&M, vilket kommer att ge oss möjligheten att sprida Sabyasachis estetik till en större publik, både i Indien och ute i världen. Jag har arbetat med couture under den mesta delen av min karriär och det är väldigt spännande att kunna föra över den hantverksfinessen till ready to wear-kläder, och att kunna skapa nyckfulla och rörliga silhuetter, som adderar en avslappnad, sofistikerad look till vardagslivet, säger Sabyasachi i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Från 2004 till 2019 – alla H&M:s stora designsamarbeten genom åren 

H&M släpper kollektion med den indiske designern Sabyasachi Mukherji. Foto: H&M

Kollektionen inspireras, utöver reslust, även av Indiens starka historia av textil och hantverk. Den kommer att innehålla såväl moderna som traditionella indiska silhuetter, tryck och broderier.

– Vi på H&M är glada över att meddela vårt nya samarbete med den ikoniska indiske designern Sabyasachi, känd för sitt dynamiska användande av inhemska hantverk och textilier - med ett fantastiskt formspråk som permanent förändrat landets mode- och designlandskap, säger Ella Soccorsi, konceptdesigner för H&Ms designersamarbeten.

Kollektionen släpps den 16 april på H&M:s hemsida, i utvalda flaggskeppsbutik runtom i världen och i alla H&M:s butiker i Indien.

LÄS MER: H&M Studio våren 2020 – se alla plagg här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!