Foto: Photo: Jonas Ekstromer, Kungahuset.se / The Royal

Hemligheten bakom prinsessan Sofias rosa klänning på familjefotot

Prinsessan Sofia sticker ut på den senaste bilden från kungahuset – medan nästintill alla familjemedlemmar bär blått, strålar Sofia nämligen i rosa. Vi har snokat reda på vad det är för klänning den höggravida prinsessan bär.

Det är mycket vi inte vet om kungafamiljens sommarhälsning från Solliden. Var det bara en slump att nästan alla familjemedlemmar klädde sig i rojalistiskt blått? Eller var de monokroma kläderna ett gemensamt beslut?

Och i så fall – hade någon glömt att meddela klädkoden till prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia som sticker ut genom att bära rosa?

Kungafamiljen samlad framför Solliden på Öland. Foto: Jonas Ekströmer/Kungahuset.se Foto: Photo: Jonas Ekstromer, Kungahuset.se / The Royal

En sak vet vi i alla fall säkert om kungafamiljens stilval på bilden, och det är vad Sofia har på sig. Tack vare bloggen The Royals and I har vi nämligen fått nys om att prinsessan bär en mönstrad gravidklänning från Asos.

Klänningen heter Asos maternity smart dress in tropical print, är tillverkad i en bomullsblandning, går att tvätta i maskin och kan nog klassas som ett riktigt budgetfynd i kungliga kretsar då den kostar 615 kronor.

LÄS MER: Klä dig kungligt snyggt – hovstylisten Tina Törnquist ger sina bästa stylingtips

Sofia är känd för att blanda upp sina dyrare outfits från lyxiga modehus med billigare varianter från kedjorna. Förra sommaren fick prinsessan mycket uppmärksamhet för sin 299-kronorsklänning från Lindex, och i våras bar hon en stickad tröja från H&M:s systermärke COS när det offentliggjordes att hon och prins Carl Philip väntar sitt andra barn i höst.