Foto: IBL

Hedi Slimane lämnar Saint Laurent

Efter en tids spekulationer bekräftar Saint Laurent nu att Hedi Slimane, varumärkets chefdesigner sedan 2012, lämnar företaget. Hedi har under sin tid på det legendariska modehuset genomdrivit stora förändringar. – Den riktning som har tagits under de senaste fyra åren utgör en otrolig grund för varumärket att bygga vidare sin fortsatta framgång på, kommenterar Saint Laurens vd Francesca Bellettini avhoppet i ett pressmeddelande.

Under sin tid som chefdesigner på Saint Laurent har Hedi Slimane ompositionerat och förändrat modehuset, som grundades i Paris 1961, från grunden.

– Det Yves Saint Laurent uppnått under de senaste fyra åren utgör ett unikt kapitel i modehusets historia. Jag vill tacka Hedi Slimane, och hela teamet på Yves Saint Laurent, för att de har stakat ut den väg modehuset så framgångsrikt nu följer och som ger en försäkran om en lång framtid för detta legendariska varumärke, säger François-Henri Pinault, vd för Kering som är Saint Laurents moderbolag i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Los Angeles har blivit en modestad: "Det började med att Hedi Slimane flyttade hit och fotograferade"

Hedi Slimanes efterträdare på Saint Laurent blir den belgiske designern Anthony Vaccarello. Anthony kommer närmast från Versaces underlinje Versus och har tidigare även varit på Fendi.

Vart Hedi Slimane kommer att ta vägen är inte klart. Innan han började på Saint Laurent var han chefdesigners på Dior Homme. Han är även framgångsrik som fotograf och är framförallt känd för sina ikoniska svart-vita kändisporträtt.

Vill du få fler modenyheter direkt i ditt flöde? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!