Foto: Istock

Här är modevärldens senaste fluga – 2,6 meter (!) långa jeans

Designers som utmanar rådande trender är något vi uppmuntrar – men ibland skapas plagg som är minst sagt svåra att förstå sig på. Som ett par 2,6 meter långa jeans för närmre 6000 kronor. Hur bär man dem, egentligen? Tydligen har folk hittat ett vis, då jeansen sålde slut på bara fyra dagar. Scrolla ned för att se själv!

Marika Agestam Cederlund

Som en motreaktion till den perfekta yta som vi ser i sociala medier, reklamer och på catwalken är det allt fler designers som valt att utmana idealet genom att skapa plagg som av många anses vara tokiga, osmakliga och alldeles för dyra.

Demna Gvasalia, designern bakom Vetements och Balenciaga, skapade stora rubriker i fjol med Balenciagas väska som var på gränsen till kopia av Ikeas blåa Frakta-kasse, men kostade 4000 gånger så mycket. Tätt inpå uppmärksammades en Acne Studios-väska som tagit inspiration från den klassiska pappkassen, och i våras visades stringjeans, som inte lämnade mycket till fantasin, under modeveckan i Tokyo.

Designers som inte är rädda för att chockera finns det alltså gott om i modevärlden. Och kanske är det den nya taktiken som behövs, i en snabbt snurrande värld där den som skriker högst syns mest?

2,6 meter långa jeans – slutsålda direkt

Senast i raden av obegripliga plagg är New York-baserade skateboardmärket Bronze56, som fick internet att gå bananas när de lanserade ett par 2,6 meter långa jeans.

Foto: Bronze56k.com Foto: Bronze56k.com

Det oväntat populära plagget sålde slut redan efter fyra dagar till ett pris av 670 dollar paret, vilket motsvarar närmre 6000 kronor.

Kanske till den mest relevanta frågan av alla, hur bär man dessa jeans? Såhär kan det se ut:

Troligtvis blir detta inte nästa stora modetrend – men faktum kvarstår: modevärlden vet både hur man inspirerar och chockerar.