ELSA HOSK

DV:s omslagsmodell  Elsa Hosk bor i Soho i New York sedan två år tillbaka, men kom hem till Sverige för DV:s omslagsplåtning. Jet-lagad, osminkad och iklädd leggings, kängor och en vintagetröja anlände hon till fotostudion.  Damernas.se passade på att prata lite med den tjusiga modellen som förutom omslaget även florerar i ett stort färgsprakande modejobb i nya Damernas värld ...

Hur många omslag har du frontat?- Hmm, ingen aning. Kanske runt 25 stycken. 

Hur känns det att se sig själv på omslag?- Det känns som det inte är jag, mer som att jag tittar på någon annan. Bilderna speglar inte mitt riktiga jag, jag går in i en roll och jag gör reklam för någon annan. 

När är modelljobbet som roligast?- Det roligaste är att jobba ihop med folk man känner. Jag blir nästan avundsjuk på arbetsplatser där alla känner varandra bra. Jag vill jobba i ett bra team på mer personlig nivå, med kompisar. 

Kan du beskriva din egen stil?- Min stil är väldigt blandad, jag mixar designerplagg med vintage. Gammalt med nytt. Jag inspireras mycket av 1970-talet och dess ikoner. Annie Hall och Brigitte Bardot är mina favoriter. 

Har du något favoritplagg?- Väldigt mycket 1970-tal. Jag älskar utsvängda jeans och pälsar. 

Har du något plagg du inte kan leva utan?- Nej, det tror jag inte. Kläder är ersättbara och jag ändrar kläder hela tiden. Jag har en grön mockajacka med grå päls som jag haft länge och värdesätter mycket, men jag kan leva utan den. 

Vad har du alltid i din väska?- I min väska finns mobil, tuggummi, läppcerat, nycklar, plånbok och en massa kondomer (skrattar). Det är viktigt, eftersom det finns så sjukt många, snygga killar i New York. "Alltid redo"! 

AV: Alexandra Rydberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!