Artikeln innehåller annonslänkar

Chefredaktören: ”Trendsäkra plagg att investera i under Black Friday”

Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh tipsar om trend- och stilsäkra plagg att slå till på under Black Friday-veckan.
Just nu är trendigt inte lika med skrikiga plagg du bara kommer att använda en säsong – tvärtom är det bekväma och basorienterade modet trendigt. Här har jag listat tio typplagg som både är trendiga, bekväma och eviga (ja, även den rosa kavajen) och som är toppköp under Black Week, Black Friday och Cyber Monday.

1. Skjorta med Prinsessan Diana-krage 

Den stora dekorativa kragen är en av höstens stora trenddetaljer – och vi blir inte desto mindre sugna när vi ser Prinsessan Diana i The Crown. Den här från Arket tillhör de bättre alternativen. Snygg som den är eller att lägga kragen över ett annat plagg. Läs mer om krag-trenden här!

Blus av bomull från Arket. Mer info och köp här.  

Blus från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till blusen.

2. Den smickrande vadlånga kjolen  

Kjol och kavaj är höstens finaste kombo. Och kjolen får gärna vara av längre modell som denna från Wera som är trendigt stickad och har fint fall. Tänk 40-tal – få mer inspiration i Damernas Världs artikel om just 40-talstrenden som du hittar här

Kjol av viskos/polyester från Wera. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Kjol från Wera. Klicka på bilden och kom direkt till kjolen.

3. Overshirten är höstens räddare 

Ett plagg som vi kvinnor i höst lånat från den manliga garderoben är deras favoritplagg – och numera även vårt: Overshirten. Den bärs gärna öppen över en tunnstickad tröja, skjorta eller topp. De rutiga är populära, jag föredrar en enfärgad beige från Weekday.

Overshirt av polyester/bomull/viskos från Weekday. Mer info och köp här (länk till Weekday). 

Overshirt från Weekday. Klicka på länken och kom direkt till skjortan.

 

4. Stövel med generöst skaft  

Trendstöveln framföra alla andra har vidd i skaftet – till och med dina vida byxor ska stoppas ner för en trendig look. Jag har listat ännu fler modeller med vida skaft här! De här stövlarna från & Other Stories är riktigt fina med crocopräglat skinn och fin klack. 

Stövel i skinn från & Other Stories. Mer info och köp här (länk till & Other Stories). 

Stövel från & Other Stories. Mer info och köp här (länk till & Other Stories).

5. Den uppdaterade hoodien  

Hoodien är ett plagg som kanske inte förknippas med trend – men nu har vindarna vänt. Hemmajobbandet har gjort att de uppdaterade bekväma plaggen fått ett uppsving och nu köper vi alltså typiska ”ledighetskläder” i lyxigare material, som denna hoodie i kashmir från Filippa K. Finns även i sobert svart

Hoodie i kashmir från Filippa K. Mer info och köp här (länk till Filippa K). 

Hoodie från Filippa K. Klicka på bilden och kom direkt till hoodien.

6. Eleganta vida skinnbyxor  

Vida byxor hänger också med i 40-talstrenden – och precis som i fallet med hoodien är uppgraderar vi den genom att välja en lång, vid byxa i läder. Så otroligt elegant och kul med skinnbyxor, som dessa från Cos, är lite mer chica än den vanliga tighta modellen. 

Byxor av läder från Cos. Mer info och köp här (länk till Cos). 

Långa vida byxor från Cos. Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

7. Cool kuvertväska  

Svenska Stand Studio gör en kuvertväska modell större som rimmar bra med trendbilden just nu! Fint med quiltat lock och oversizad modell. Och färgen är super!

Väska av konstläder från Stand Studio. Mer info och köp här (länk till Net-a-Porter). 

Kuvertväska från Stand Studio. Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

LÄS ÄVEN Damernas Världs redaktör Marika Cederlund har valt ut ännu fler fina kuvertväskor redo att shoppas!

8. Kavaj i knallfärg 

Nu får det vara nog med dova basfärger – garderoben behöver lite färg också! En rakt skuren kavaj (passar de flesta) och i en knallig färg som denna från H&M är precis vad man kan behöva så här års för att liva upp garderoben. Fint med jacquardvävt rosa tyg (och, ja, det finns byxor till också). 

Kavaj av viskos/elastan/polyester från H&M. Mer info och köp här (länk till H&M). 

Kavaj från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kavajen.

9. Ankelboots med elegant klack och kantig tå  

Du har säkert noterat att skomodet just nu generellt öppnar upp för vädligt grova skor. Härligt när vintersäsongen nalkas! Massor av sådana skor hittar du här – utvalt av vår redaktör Marika Cederlund. Men är du intresserad av en nättare ankelboot för vardagsbruk så är de här från Arket ett par av de bästa just nu. Bekväm elegant klack och trendig silhuett med kantig tå.

Ankelboots av läder från Arket. Mer info och köp här (länk till Arket). 

Ankelboots från Arket. Klicka på bilden och kom direkt till bootsen.

10. Den trendiga och praktiska täckkappan 

Täckkappan är höstens stora trendplagg i fråga om ytterkläder. Du kan se hur jag stylar den quiltade varianten här – och här har jag listat många andra bra köp än just denna från Rodebjer. Här tycker jag dock att fickorna är väldigt fina och adderar något till detta basplagg som du kommer att kunna bära i många år. 

Täckkappa från Rodebjer. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

LÄS ÄVEN Chefredaktör Jonna Bergh: ”15 saker jag vill fynda under Black Week och Black Friday”

Aktuellt just nu