Blogg + kollektion + shop

De bloggrelaterade designsamarbetena sprider sig som en löpeld genom modevärlden. Svenska Elin Kling samarbetar med H&M och nu gör även danska bloggtrion Anywho (anywho.dk), bestående av Ingrid Munch, Elise Born och Stephanie Gundelach, en kollektion kappor, jackor och koftor tillsammans med butiken Kobra. Och en andra kollektion finns på idéstadiet. Men Anywho-gänget ger sig inte där, utan har även öppnat en shop

Hur började samarbetet med Kobra?- Vi har alltid velat utvidga bloggkonceptet och detta var ett gyllene tillfälle att ge våra läsare något extra. Vi ville hitta något som var helt i vår stil och har tålmodigt väntat in rätt tillfälle, vilket vi tycker att detta samarbete är.

Varför just Kobra?- Vi vill erbjuda våra läsare något speciellt som inte kan köpas någon annanstans. Kobra är en liten butik i Köpenhamn med en något äldre kundkrets, där butiksägaren tar fram alla mönster. Vi hittade dessa vackra kappor och jackor och upptäckte att de hade stora, vackra skärningar och valde färger och material som passar vår stil och en yngre kundgrupp. 

Kan ni beskriva kollektionen?- Kollektionen är gjord så att den kan passa alla, jackorna är överdimensionerade och det finns inget "recept" på hur de ska sitta. Vi har valt ut några färger som vi gillar: klassiskt svart, och för den som vill sticka ut lite mer finns koboltblå, kamelbeige eller konjaksbrunt.

Vad har ni inspirerats av?- Vi har utgått från en stil som vi kan stå för alla tre. Vi är ganska olika i vår stil, men det finns vissa likheter, och vanliga uttryck i vår stil, och det som Anywho står för.  Det kan vara svårt att definiera, men är troligen en enkel och klassisk skandinavisk look med inspiration från 80-talet.

Finns det planer på ytterligare en kollektion?- Ja, vi vill gärna göra mer samarbeten med Kobra i framtiden och vi går redan i tankar och idéer om en mindre vår/sommar-kollektion.

Är det en limited edition-upplaga?- Det är en begränsad upplaga, men eftersom jackor är så klassiskt, kan det mycket väl vara så att de kommer ut till försäljning nästa år igen.

Ni har öppnat en shop i bloggen, hur kommer det sig?- Vi har alla en bakgrund i modebranschen och eftersom Stephanie och Elise är utbildade inom design, var detta ett naturligt sätt att utöka bloggkoncept. 

SPANA IN ANYWHOS SHOP

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!