Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Foto: Jacob Owens/Unspalsh

Budgetkapen: 10 vackra sommarklänningar under 500 kronor

Möt sommaren i en vacker sommarklänning – till budgetpris. Damernas Värld väljer 10 snygga trendiga klänningar i olika modeller som passar perfekt både på stranden och i stan. 

Damernas Värld

Sommaren är här och vi är redo att börja låta benen vara fria igen. Garderoben uppdaterar vi med färgglada sommarklänningar – och här kommer våra 10 favoriter, självklart kostar alla under 500 kronor! 

1. Randig klänning med volang, Lindex

Randig klänning med volang, Lindex.

Klassiska ränder kombineras med bohemiska volanger i den här underbara bomullsklänningen med knappar och knytskärp. Mer info och köp här (länk till Lindex.)  

2. Klänning med puffärm, Gina Tricot

Klänning med puffärm, Gina Tricot.

Kort pastellkaramell till klänning med puffärmar från Gina Tricot. Kyliga sommarkvällar kan du stoppa in den i jeansen och använda som party-topp. Mer info och köp här (länk till Boozt.)    

3. Blå klänning med ballongärmar från H&M 

Blå klänning med ballongärmar från H&M.

A-linjeskuren klänning med härlig vidd i ballongärmarna och en blå färg som gör oss sommarlyckliga rakt igenom. Mer info och köp här (länk till H&M.)   

4. Klänning med smala axelband, Monki

Klänning med smala axelband, Monki

Ljuv ärmlös midiklänning med tunna axelband med snygg struktur som adderar det lilla extra. Finns i flera färger. Mer info och köp här (länk till Monki).   

1. Sommarklänning från Kappahl 

Sommarklänning från Kappahl

Härligt ledig bomullsklänning med charmigt retromönster. Bär med dig sommarängen överallt! Mer info och köp här (länk till Kappahl.)   

4. Klänning från Carin Wester 

Klänning från Carin Wester.

Figursydd singoallaklänning med puffärmar i vävd bomull. Ränder i en ljusgrön nyans som andas sommar. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)   

5. Mönstrad kaftanklänning, Lindex

Mönstrad kaftanklänning, Lindex.

Luftig kaftanklänning i viskos med knappar och knytskärp. Mönstret är skapat av den svenska textilkonstnären Lisa Sander. Mer info och köp här (länk till Lindex.)   

6. Maxiklänning med volang, Only

Maxiklänning med volang, Only.

Härlig maxiklänning som funkar liks bra till sandalerna på stranden som till klackarna på fest. Mer info och köp här (länk till Boozt.)   

8. Skjortklänning med leomönster, H&M

Skjortklänning med leomönster, H&M.

Luftig viskoskläning med leomönster och knytskärp i midjan. Det här kommer att bli en storfavorit i sommar. Mer info och köp här (länk till H&M.)  

9. Kaftanklänning från Stockhlm Studio

Kaftanklänning från Stockhlm Studio.

Ibland är det enkla det snyggaste. Som den här ärmlösa kaftanklänning i trikå med plisséstruktur, från Stockhlm Studio. Bekväm rak passform med höga slitsar i sidan. Mer info och köp här (länk till H&M.)   

LÄS MER: Chefredaktören: ”Perfekt sommaroutfit i 5 köp”

LÄS MER: Så stylar du skjortkläningen + 10 snygga skjortklänningar