Balenciagas nya väska för 20 000 kronor – misstänkt lik Ikeas bärkasse

Snacka om budget vs lyx! Balenciagas nya väska Arena Extra-Large Shopping Tote har fått många att höja på ögonbrynen. Väskan påminner nämligen väldigt mycket om Ikeas klassiska kasse – men kostar 4 000 gånger så mycket.

Det franska lyxvarumärket Balenciaga släppte nyligen herrväskan Arena Extra-Large Shopping Tote, som kostar 2 145 dollar (knappt 20 000 svenska kronor). Vid en första anblick är den näst intill identisk med Ikeas blå kasse FRAKTA – som kostar fem kronor.

LÄS OCKSÅ: 9 klassiska designerväskor – värda att investera i

 Till vänster: Balenciaga Arena Extra-Large Shopping Tote, 20 000 kr. Till höger: Ikea Frakta, 5 kr.

Balenciaga har inte velat kommentera likheten, men det har Ikea.

– Vi är väldigt smickrade över att Balenciagas påsväska påminner om Ikeas ikoniska hållbara påse för fem kronor. Inget slår mångsidigheten i en stor blå väska! säger en talesperson för Ikea i amerikanska Today.

LÄS OCKSÅ: 14 snygga vårväskor – från budget till lyx

Det finns dock fler skillnader än priset på Ikeas kasse och Balenciagas väska. Medan FRAKTA är tillverkad av propenplast, är Balenciagas variant gjord i "blått skrynklat glaserat läder". Arena Extra-Large Shopping Tote har också en stämplad logga i guld, en innerficka med dragkedja och är dessutom fodrad med svart tyg.

Vilken variant väljer du, budget eller lyx? :)

LÄS OCKSÅ: Därför kan en designerväska vara en bättre investering än en aktieportfölj

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!