Foto: ZACKERY MICHAEL/ALEXACHUNG

Alexa Chung släpper eget klädmärke – tjuvkika på första kollektionen här

Stilikonen Alexa Chung debuterade igår kväll med sin första kollektion för det egna märket ALEXACHUNG. Här bjuder vi på några av godbitarna från kollektionen!

Allas vår Alexa Chung höll sin första visning i Danska kyrkan intill Regent’s Park i London. Och kollektionen kunde inte ha varit mer efterlängtad – äntligen kan vi ta del av den brittiska stilikonens garderob på ett lättillgängligt sätt.

Blommönstrad klänning, 6 000 kr.

I över ett decennium har Alexa Chung varit en stilikon världen över, suttit front row på samtliga visningar och varit en streetstylefavorit av rang. Att Edwin Bodson, tidigare chefsdesigner hos Haider Ackermann, agerar VD för den nya linjen som enligt Alexa ska bestå av ”bärbara, coola plagg som man kan leva i” får oss att tro på en lång framtid för märket.

Klänning med krage, 5 300 kr.

Kollektionen då? Debuten består av denim, korta klänningar och ljuvliga print – allt förpackat med tydliga 60- och 70-tals referenser. Inga konstigheter och varje plagg som skymtades på catwalken är typiska plagg för Alexa och hennes personliga stil.

Kortärmad tröja, 3 500 kr. Sandaler, 4 200 kr.

Och det bästa av allt? Kollektionen är en så kallad ”see now, buy now” vilket innebär att den finns tillgänglig redan nu. Klicka här för att se hela kollektionen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!