15 plagg du minns om du var ung på 90-talet

90-talskläder vi minns! Vad hade man egentligen på sig under 90-talet? Lågt skurna jeans, stora Buffaloskor och grunge-outfits. Bland mycket annat! Här listar vi några av plaggen och trenderna som genomsyrade 90-talet.

Grunge-trenden, Buffalos och lågt skurna jeans. Under 90-talet inspirerades vi av popgrupper, supermodeller och skådespelerskor. Här är trenderna och plaggen vi minns från 90-talet. Perfekt inspiration om du ska på en fest med tema 90-talsfest! 

T-shirt under klänning 

Lager på lager är verkligen inget nytt om du trodde det. T-shirt under klänning var standard-outfiten på 90-talet. Här är en av 90-talets fixstjärnor Drew Barrymoore

Chokerhalsbandet 

Choker-halsbandet var DET viktigaste smycket! (Minns ni de breda, flerradiga choker halsbanden med avlånga träpärlor?) En ung Patricia Arquette matchar sitt choker-halsband med piffig nätmössa! 

Virkad sjalett på huvudet (jo, vi hade det!) 

Virkad sjal var en annan trendig huvudbonad. Den perfekta mixen av boho och ”etno”. Lägg sen till rader av tunna armband som dinglade på armarna. 

Och virkade klänningar! 

...och på tal om virkat. En virkad klänning var bland det hetaste du kunde ha. (Och självklart hade vi virkade bikinis och små korta linnen i virkat.) 

Ovala solglasögon var trendigt 

Ovala brillor (och läppenna!) à la Jennifer Lopez för den riktigt trendsäkra. Just läppennan var nog det viktigaste i sminkväskan, liksom ett mörkt läppstift och just det! Tunna ögonbryn. (Något vi ångrar i dag...) 

Spice Girls var stilikoner på 90-talet 

De lärde oss allt om att fräcka frisyrer, glittriga partytoppar och höga klackar. 

Spice Girls lärde oss också att använda magtröjor 

Spagettilinnen som slutade över naveln i regnbågens alla färger fanns i alla garderober. 

Adidasbyxor, precis som Sporty Spice 

Sporty Spice inspirerade alla att vilja ha Adidas-byxor – och särskilt ihop med ovan nämnda spagettilinne. 

Vi bar jazzbyxor utanför gympasalen 

Jazzbyxor var minst lika hett som mer sportiga brallor. Mjuka, stretchiga och passade till allt! Och till dessa byxor med flare var det inte ovanligt att vi matchande höga sportiga sneakers eller spetsiga boots. 

Fruit of the Loom, Champion och Aqua Limone 

Fruit of the loom, Acqua limone, och Champion var några av de märken som skulle synas. Och så klart hade alla jeans från Levis. 

Carhartt var också ett hett märke på 90-talet 

En munkjacka från Carhartt var inte bara cool – det var också ”street”. 

Gubbkepsen var coolt 

En oversize "gubbkeps" flyttade in i alla trendsättares garderob, som här på supermodellen Tyra Banks

Undrar du vad Tyra Banks och andra 90-talsmodeller gör numera? Här avslöjar vi hur deras liv ser ut i dag.

Grungen förändrade våra liv 

Grunge-modet blev stort och Kurt Cobain från Nirvana och hans fru Courtney Love var stilförebilder. Vi bar randiga tröjor och t-shirts över långärmade t-shirts. 

Rutiga flanellskjortor 

Vi bar flanellskjortor i rutigt – också tydligt inspirerade av Kurt Cobain och Eddie Vedder (Pearl Jam). Och gamla luddiga, gärna kamelbruna cardigans var pricken över i:et när det gällde att styla en perfekt grunge-look. 

Lågt skurna jeans...

Jeansen var så låga att gylfen ibland knappt existerade... Men vi tyckte Destinys Child med Beyoncé i spetsen var världens coolaste tjejband. Notera alla snygga skärp! 

Vi bar höga buffalos 

På 90-talet stavades vardagsskorna Buffalos... Chunky sneakers kallar vi dem i dag! Nu är 90-talsmodet hetare än hetast. Så plocka fram de gamla godbitarna och rocka 90-talslooken!

Älskar du också 90-talet? LÄS MER:

90-talstrenden hänger kvar: Så stylar du cykelbyxan – till både fest och jobb

Victoria Beckham firar 10 år som designer: Ingenting kvar att bevisa

Foto: TT, iStock

Aktuellt just nu