Maximalism hos Whyred

Kontrasten mellan maximalism och minimalism, så beskrivs Whyreds höstkollektion 2011. Just kontrasterna spelar en stor roll i kollektionen, där vi ser en modell iklädd svart herrkavaj, och vid en vindpust från vändningen vid catwalkens slut visar sig det knalliga innertyget. 

Det är en skräddad kollektion, inspirerad av stilikoner så som Tilda Swinton, Charlotte Gainsbourg och Jennifer Connelly. Referenser från 1960-talets mods är något annat som kan härröras ur designen, och  syns så väl i herrarnas raka kappor och korta byxor, som damernas skräddade, korta dräktjackor och pennkjolar. För att inte tala om den den kortärmade, bruna klänningen som ser ut att vara tagen från Joan i TV-serien "Mad men".
Bredvid denna 1960-talsaktiga design syns även modernare snitt. Chockrosa, hellånga plisserade kjolar och mönstrade byxdressar syns bredvid draperade klänningar. 

Nytt för denna säsong är att Whyred lanserar en större kollektion med skor, väskor, väskor, armband och scarfs. Alla accessoarer går under kategorier som Casual, Classics, Every day och Sharp. 

DV:s moderedaktör Robert Nordberg tycker till om kollektionen: "Fina färger, och fina färgkombinationer. Som helhet kände kollektionen väldigt Whyred.
Whyred har ju en visst form, som den dubbelknäppta, vida och korta jackan till exempel, och i denna kollektion kunde du hitta just detta: Whyred-klassiker, i uppdaterad form. Mina favoriter ur kollektionen var toffsloafers på herrsidan, och den långa, svarta, plisserade kjolen på damsidan. Jag tyckte dessutom att det var vågat att köra på rosa för vintern. 

Se hela visningen från Whyred genom att klicka på bilderna till höger.
FOTO: © Kristian Löveborg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!