Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Världens dyraste diamant är såld – lyckliga ägaren är en sjuåring

Diamonds are a girls best friend säger uttrycket, och vi är böjda att hålla med, i alla fall när det handlar om Blue Moon som nyligen gick under klubban på Sotheby's i Genève för nära en halv miljard kronor. Ägaren till dyrpgripen blir nu sjuåriga Josephine, dotter till affärsmannen som vann budgivningen.
Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Prislappen för den åtråvärda diamanten landade på 421 miljoner kronor, eller mer exakt 48,4 miljoner dollar och satte därmed ett nytt prisrekord.

Diamanten hittades i Sydafrika så sent som förra året och är inte bara felfri utan väger dessutom 12,03 metriska karat. Köparen, Joseph Lau, från Hong Kong blir därmed en av ädelstenens första ägare och får chansen att döpa om diamanten som nu går under namnet "Blue Moon." 

Enligt BBC har han redan bestämt att diamanten ska döpas efter hans sjuårigadotter, Josephine, diamantens nya namn blir därmed "Blue Moon of Josephine."

Den blå diamanten är inte den enda som bytt ägare under dagarna. Förra veckan såldes en rosa diamant, med en hisnande vikten av 16,08 karat. Det är den största diamanten i sitt slag som någonsin sålts på en auktion. Summan 248 miljoner kronor, motsvarande 28.5 miljoner kronor var något mer blygsam än "Blue Moon" men köparen av den diamanten valde att vara anonym.

Foto: /All Over Press

Foto: Alloverpress

Källa: TT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!