Streamingfrossa i december – här är serierna och filmerna att kolla på i jul

Efter ett långt år, innan det är dags att se fram emot det nya, är du värd att krypa ner under en filt i december och se en massa bra serier! DV har kollat in vilka nyheter som kommer och vad som är värt att vila ögonen på. Så fram med pepparkakorna, värm glöggen, tänd en brasa och tryck på play.
Damernas Värld

Romcomserien Emily in Paris andra säsong, Sex and the city-spinoffen And Just Like That, sydkorenska rymdserien The Silent Sea och västerndramat The Power of the dog. Det är bara några exempel på att december 2021 kommer bli en fullproppad julstrumpa för dig som älskar serier och filmer. Lägg därtill några julklassiker för att maxa myset! Damernas Värld guidar till det bästa att se just nu.

The power of the dog – 1 december, Netflix

Foto: KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX / TPOTD_KG_100220-4917_Rv2

Regissören Jane Campion är känd för filmen Pianot och den hyllade tv-serien Top of the lake, och för sitt fokus på att berätta historier där kvinnor får stå i centrum. Nu är hon tillbaka, den här gången med The power of the dog. Filmen är ett västerndrama baserat på romanen med samma namn från 1967. I rollerna syns Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons och Kodi Smit-McPhee. 

LÄS MER DV möter Jane Campion: ”Filmvärlden är så oerhört ojämlik för kvinnor”

Harlem – 3 december, Amazon

Foto: Amazon

Amy Poehler är en av producenterna och Tracy Oliver har skrivit och skapat komediserien om en grupp stilsäkra och ambitiösa väninnor i Harlem, den del av New York City som är ett mecka för afroamerikansk kultur. Megan Good, Jerrie Johnson, Grace Byers och Shoniqua Shandai spelar i huvudrollerna.

Landscapers – 6 december, HBO Max

Foto: HBO

Går det ens att inte älska Olivia Colman? Prisad både med en Oscar för The Favourite och en Emmy för sin roll som drottning Elizabeth i The Crown. Den nya miniserien Landscapers är skapad av manusförfattaren Ed Sinclair som också vara make sedan 20 år till Olivia Colman. Nu ska hon briljera som den ena parten av det äkta paret i true crime-dramat  Landscapers. 

LÄS MER: The Crowns Olivia Colman: ”Ju äldre jag blir, desto bättre roller får jag”

And just like that – 9 december, HBO Max

Foto: HBO Max

Sex and the city var 00-talets stora tv-serie för och med kvinnor. När nu uppföljaren And just like that snart har premiär på HBO Max börjar vårt sug efter vännernas 50+liv, Carries outfits och kärleksäventyr i New York att öka. Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis repriserar sina roller som Carrie, Miranda och Charlotte men Kim Cattralls Samantha saknas. Många andra Sex and the City-favoriter kommer också att dyka upp, inklusive Mr Big (Chris Noth). 

LÄS MER Smygtitta på Carries outfits ur nya Sex and the City 

Emily in Paris (säsong 2) – 22 december, Netflix

Foto: STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Emily in Paris var en av förra årets mest populära och mest omtalade serier på Netflix. Serien, skapad av Darren Star som gjort serier som Sex and the city och Younger har både hyllats och kritiserats för sin stereotypa bild av livet i Paris. Nu kommer i alla fall säsong 2 av komediserien som följer Emily (Lily Collins) som flyttat från Chicago till Paris och försöker hitta sin plats bland vänner, kärlek och franska egenheter. Vad du än tycker om serien är modegraden hög och innehåller många snygga outfits att inspireras av.

En kunglig affär – 23 december, SVT play

Foto: Camilla Hagert / SVT

En kunglig affär, SVT:s stora julsatsning i år handlar om Sveriges åldrade monark Gustaf V som har en ytterst hemlig relation med källarmästaren Kurt Haijby. En förbjuden kärlekshistoria som ledde till en av de grövsta rättsskandalerna i Sveriges historia. Dramaserie på 4 avsnitt med Sverrir Gudnason och Staffan Göthe.

The silent sea – 24 december, Netflix

Foto: Netflix

Efter superspridaren Squid Game är det fler som är sugna på mer sydkoreanskt och på självaste julafton släpps The silent sea, en ny sydkoreansk sci-fi-skräck-serie med Gong Yoo från Squid Game och Bae Doona från Sense 8. Handlingen utspelar sig i rymden. En forskare vars syster omkommit i en olycka på en rymdstation tillsammans med resten av besättningen beger sig dit med uppdraget att hämta mystiska prover.

Julklassikerna att ta fram i december

Om du inte vill se nytt finns julklassikerna numera bara en streamingtjänst bort när du vill under december. 

Ensam hemma 1 & 2 (Disney +)
Love Actually (Netflix)
The Holiday (Netflix)
Fanny och Alexander (SVT play)
Tomten är far till alla barnen (Netflix)
Scrooged (Viaplay)
Jack Frost (Amazon Prime)
Livet är underbart (Amazon Prime)
Grinchen – julen är stulen (Netflix)
Polarexpressen (HBO)

LÄS ÄVEN Sarah Jessica Parker ryter ifrån mot ålderismen: ”Vad ska jag göra? Sluta åldras? Försvinna?” 

LÄS ÄVEN Vackra röda klänningar till julen 2021 (gör dig redo för firande!) 

LÄS ÄVEN NYÅR 2021: 12 perfekta klänningar till tolvslaget!