Skänk dina gamla kläder till syriska flyktingar i Libanon

Har du också en garderob fylld med kläder som du i ärlighetens namn inte längre använder? Mellan den 19 och 28 september kan du passa på att skänka dina gamla kläder till någon som behöver dem. I höst samarbetar åtta stora köpcentrum med Erikshjälpen för att samla in kläder till dem som behöver det mest.

Förutom att du gör någon annan väldigt glad och att du själv får mer plats i garderoben kryddas kampanjen av att alla som skänker kläder får en rabattcheck på 20 % i gallerians butiker. Det är Erikshjälpen och åtta av Atrium Ljungbergs köpcentrum som tillsammans startar kampanjen Återwin-win.

Låter det bra? Då kan du mellan den 19-28 september lämna in hela och rena kläder i returstationer i de köpcentrum som är listade nedan:

Sickla i Stockholm

Port 73 i Stockholm

Orminge Centrum i Stockholm

Mobilia i Malmö

Gränby Centrum i Uppsala

Forumgallerian i Uppsala

Kvarteret Igor i Västerås

Mittpunkten i Östersund

De insamlade kläderna kommer säljas i Erikshjälpens secondhandbutiker, sändas till hjälpområden eller exporteras för fiberåtervinning så att intäkterna kan finansiera biståndsinsatser.

– Eftersom behovet av hjälpinsatser är stort och akut, samtidigt som ledtiden från insamling till avsättning är relativt lång, så garanterar Erikshjälpen ett första belopp om en miljon kronor efter kampanjperiodens slut, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpens secondhandbutiker.

Grymt initiativ tycker vi, kanske ses vi vid en av returstationerna?

Foto: Thinkstock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!