Foto: Mikolette

Så kommer du igång med löpningen – expertens 3 bästa tips

Den bästa träningen är den som blir av. Därför bad vi löpcoachen Lisa Beskow att dela med sig av sina bästa knep för att hitta träningslusten och komma igång med löpningen.
Lisa Beskow.

Lisa Beskow har en bakgrund som elitlöpare och har vunnit flera SM-medaljer. Hon är också delgrundare till löparcommunityt Runday och har tränat löpare på alla nivåer, från nybörjare till elitmotionärer.

Ledorden för Lisa Beskow är att det ska vara roligt, effektivt och enkelt att löpträna. Här är hennes tre bästa tips för att komma igång med löpningen:

1. Sätt upp ett mål som känns motiverande och rimligt

Det är viktigt att fundera på varför målet är motiverande för dig. Välj inte ett mål bara för att det låter bra utan välj något som gör dig pirrig, passar in i ditt livspussel och som du kommer bli stolt när du har genomfört.

 

Få motivation genom att anmäla dig till ett lopp! ToppLoppet är loppet som passar alla – här kan du läsa mer!

 

2. Gå inte ut för hårt

Du har säkert hört det tusen gånger, men stegra träningen långsamt. Det kommer dels göra att du minimerar risken för skador och dels göra det lättare att bibehålla motivationen. Det är helt okej med en nystart, det kan vara hur motiverande som helst, men det är väldigt få som klarar av att gå från noll till hundra så se till att göra en rimlig nystart om du vill göra löpningen till en livsstil.

3. Krångla inte till det

Det viktigaste med löpningen är att den blir av så fokusera på det du tycker är roligast. Jag får ofta frågan ”vilka intervaller är bäst?” eller ”hur många mil ska jag springa i veckan?” Den viktigaste komponenten för att förbättra sig och må bra är kontinuitet, inte att man springer rätt intervallpass. Det bästa sättet att få kontinuitet i träningen är att ha kul. Så krångla inte till det utan kör gärna varierad och roligt löpträning som du blir peppad av.

Bli din egen löpcoach – gå kurs med Lisa Beskow

Vår systersajt ToppHälsas tvådagarskurs Bli din egen löpcoach, som leds av bland andra Lisa Beskow riktar sig till dig som vill nå dina mål med enkel, smart och rolig löpträning. Målet med kursen är att du ska få med dig kunskap så att du med enkla medel ska kunna skriva dina egna träningsprogram, följa upp din träning och hitta rätt nycklar för att nå dina mål. Kursen kommer bestå av både praktiska och teoretiska moment – här hittar du mer information om kursen och hur du anmäler dig!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!