Prisbelönad trio designar årets rosa band

Designertrion Claesson Koivisto Rune gör årets rosa band – med en mönsterbild som ger symbolik både till kvinnor, liv och de som drabbas av bröstcancer.

– En stor cirkel med en liten cirkel mitt i – kanske den äldsta och tydligaste symbolen för liv och för kvinnlighet? En enkel geometri som förstås av alla människor oavsett språk eller kultur. Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer. På vårt rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i. Ett enkelt mönster och en påminnelse om varför vi måste bekämpa denna sjukdom, säger Claesson Koivisto Rune

Trion har vunnit flera designpriser både i Sverige och internationellt, nu senast det prestigefyllda Bruno Mathsson-priset. Med uppdrag som restaurang Operakällaren och formgivning av hus och möbler blev rosa bandet en ny – och viktig uppgift.

– Vi har, precis som de allra flesta, en nära koppling till cancer. Men det är inte den enda anledningen till att vi tackade ja. Vi tycker också att det är fantastiskt att få vara med och göra skillnad, säger trion.

Tidigare designers av Rosa Bandet:

2014 – Camilla Thulin

2013 – Helene och Elsa Billgren

2012 – Klädmärket Dagmar

2011 – Per Holknekt och Lena Philipsson

2010 – Liselotte Watkins

2009 – Gert Wingårdh

2008 – Ingegerd Råman

2007 – Lars Wallin

2006 – Carin Rodebjer

Sedan 2003 har Rosa Bandet samlat in 515 miljoner kronor till cancerforskningen. Rosa bandet kostar 30 kronor och säljs under oktober i butiker som ICA, Lindex och Apoteket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!