Glöm Capri och Amalfi – nu är det Ponza i Italien som gäller!

Sommaren och bröllopssäsongen närmar sig med stormsteg. För den som inte vill eller kan resa till en paradisö på andra sidan jordklotet slår Damernas Värld ett slag för en paradisö på betydligt närmre håll. Låt oss presentera den italienska pärlan Ponza!

Italien är allmänt ett ganska säkert kort när det gäller romantik, men i stället för klassiker som Amalfi, Positano eller Capri – som givetvis är magiska – ta er till Ponza. Den ganska lilla och bergiga ön möter er med dramatiska klippor och ett vänligt ciao.

Bästa stränderna i Ponza

Vill ni sola och bada går det bra på populära Frontone beach, eller så letar ni er fram till den undangömda pärlan Chiaia di Luna. Till många av stränderna behöver ni åka taxibåt, men att de är lite mer ”svåråtkomliga” betyder även att de lämpar sig väldigt väl för mys på tu man hand, speciellt om ni undviker den absoluta högsäsongen i augusti.

Tips på saker att göra

Att snorkla, dyka och besöka närliggande öar är andra perfekta dagsaktiviteter, eller att helt enkelt vandra runt i och omkring den lilla fina staden. Maten är genomgående fantastisk, och anledning nog att resa hit, och all fisk är givetvis nyfångad i det omgivande havet. På kvällarna sitter ni på en pittoresk piazza och tittar på folklivet, och varandra. Mysfaktorn är, som ni säkert förstår, skyhög!

Resa till Ponza i Italien:

Ta dig hit: Flyg till Neapel och ta båten därifrån. Du kan även flyga till Rom och ta båt från Terracina, Ancio eller Formia.

LÄS OCKSÅ: Reseguide till Rom – lev det ljuva livet i ”den eviga staden”

Bästa tid att åka: Maj, juni, juli och september.

Vill du få mer härlig inspiration direkt i ditt flöde? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!