Lovisa Burfitt i designsamarbete med Hemtex – se Parisinspirerade kollektionen

Svenska illustratören Lovisa Burfitt har designat en exklusiv kollektion åt Hemtex. Kollektionen, som heter Paris, please, andas parisisk dekadens och går i ljusa vita toner som kombineras med dammiga pasteller i rosa, grått och grönt.

Lovisa Burfitt är en Sveriges mest kända illustratörer. Hon bor i Paris och den franska huvudstaden spelar ofta huvudrollen i hennes populära illustrationer – så även i den nya kollektionen för Hemtex.

– Den här kollektionen är verkligen vår i Paris för mig, här finns caféerna, murgrönan som klättrar på fasaderna, ljuset, chica mademoiseller och haute couture-siluetterna, säger Lovisa Burfitt i ett pressmeddelande.

Paris, please består av ett 30-tal olika inredningsdetaljer som påslakan, förvaringsaskar, porslin och kuddar. Priserna på produkterna ligger mellan 29 kronor och 599 kronor.

Bricka i trälaminat med parisiska motiv.

LÄS OCKSÅ: Ikea lanserar unikt samarbete med modedesigners – se coola kollektionen här

Lovisa Burfitt berättar att hon tog avstamp i det ljusa och fräscha när hon skapade kollektionen för Hemtex.

– För oss i Skandinavien är det så viktigt att få in ljuset i våra hem. Därför har jag utgått från en ljus och vit stil, kompletterat med dammiga pasteller i gammelrosa, grått och grönt. Ljust och fräscht, med en touch av parisisk dekadens.

Poster i Lovisa Burfitts karaktäristiska stil. Storleken är 50 x 70 centimeter.

Lovisa Burfitt har bott i Paris i många år.

– Jag har alltid haft en romantisk bild av Paris och tänkt att jag skulle hamna där en dag. Och till slut kände jag att “nu måste jag, annars blir det inte av”. Anledningen till att jag blivit kvar är att jag gillar den franska kulturen och livsstilen. Här finns en känsla för estetik som är underbar.

Kopp och fat i porslin. Skål med lock och tillhörande tofs.

LÄS OCKSÅ:  Zara Homes vårkollektion 2016 – spana in Miami-inspirerade kollektionen

Lovisa Burfitt berättar att hon får inspiration av hur man jobbar i små ateljéer i Paris, oavsett om det handlar om att färga läder eller göra skor.

– Man tar sig tid, man gör för hand. Paris är otroligt vackert, men också dekadent och excentriskt. Det inspirerar mig.

Förvaringsburkar i sten. Den mindre är 11 centimeter hög och den större 18 centimeter.

Kollektionen Paris, please finns till försäljning både i butik och online.

Vill du få mer härlig inspiration? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!