Kokboksförfattaren Jessica Frej har en garderob full av färgstarka klänningar.
Kokboksförfattaren Jessica Frej har en garderob full av färgstarka klänningar. Foto: Lina Adamo

Jessica Frej: ”Så bär du klänning på hösten och vintern utan att frysa”

Kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej ha alltid älskat att klä sig i klänning. För DV berättar hon om hur kärleken en gång föddes, hur hennes nuvarande favoriter ser ut och så ger hon oss sina bästa tips för att bära klänning när det är kallt ute.
Tove Nilsson

Varför älskar du klänningar så mycket?
– I stället för att lägga tid på att försöka matcha ett par jeans med en passande topp föredrar jag att ta på mig en härlig klänning som jag också känner mig fin i hela dagen. En klänning i den rätta modellen faller snyggt på alla kroppstyper.

Jessica Frej i sitt favoritplagg. Foto: Lina Adamo

 

Har det funnits en tid där du i stället valde jeanslooken?
– Nej, jag har alltid älskat klänningar. Som barn drömde jag om livet som Disneyprinsessa men en garderob fylld med glittriga klänningar. I lite äldre ålder insåg jag även hur skönt och snyggt det är och sedan 20-årsåldern har jag uteslutande klätt mig i klänning. 

Vilken typ av modell trivs du bäst i?
– Det kan variera men jag känner mig alltid fin i fodralklänningar. Långa ärmar är viktiga så att det vid kallare temperaturer inte behövs en kofta. Viskos är ett bra material som också kommer i många olika kvaliteter. Utöver det gillar jag klänningar i härliga färger som sticker ut från mängden. 

Långa ärmar är viktiga så att det vid kallare temperaturer inte behövs en kofta.

 Berätta om den senaste klänningen du köpte?
– Den är tajt och silvergrön, och jag bar på min lillebrors bröllop. Den har rynkat tyg upptill som smiter åt på rätt ställen, går över knäna och har långa ärmar. 

Vilken är den perfekta klänningen inför vinterns festligheter?
– Jag skulle satsa på en klänning som är tajtare upptill, kanske v-ringad och med lite omlott. Jag tycker det är snyggast med längre klänningar med dubbelt tyg. Om du känner dig obekväm i starka färger är mossgrönt eller mörkare rött väldigt fint.

 

LÄS MER Snygg och trygg i mörkret – reflexplagg vi faktiskt vill bära 

LÄS MER Vackra röda klänningar till julen 2021 (gör dig redo för firande!)